Hollanda merkezli karavan paylaşımı platformu Goboony, 6 milyon euro yatırım aldı

Yılda 1 milyon kişiye Avrupa'da karavan yolculuğu yaşatmak için faaliyet gösteren karavan paylaşımı platformu Goboony, 6 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Hollanda merkezli karavan kiralama platformu Goboony, Amsterdam merkezli risk sermayesi şirketi No Such Ventures liderliğinde 6 milyon euro yatırım aldı.

EU-Startups tarafından paylaşılan habere göre Goboony, Airbnb’den ilham alan Mark de Vos (CEO) ve Foppe Mijnlieff (CMO) tarafından karavan ve karavan topluluğuna odaklanmak için 2015 yılında kuruldu. Karavan sahipleri ve gezginleri birbirine bağlayan girişim, dünyadaki büyük bir boşluğa cevap veriyor. Karavanların pahalı doğası göz önünde bulundurulduğunda, birçok insan için karavan yolculuğu yalnızca bir hayal olarak kalıyor. Goboony, karavan kiralama platformu aracılığıyla yılda 1 milyon kişiye Avrupa’da karavan yolculuğu macerası yaşatmak için çalışıyor.

Seyahat ve turizm sektörü, Covid-19 pandemisi ve seyahat yasaklarından etkilenmiş olsa da, motorlu karavanlar bu dönemde sosyal mesafeli bir seçenek olmaları sebebiyle seyahat etmenin güvenli bir yolu olarak tercih edildiler. NCC (Ulusal Karavan Konseyi) tarafından yayınlanan son araştırma, İngiltere’de 1 Temmuz 2020’den Haziran 2021’in sonuna kadar olan 12 aylık dönemde, rekor sayıda karavan satıldığını ortaya koyuyor.

Goboony Italy motorhome campervan h2 italian camping

Goboony, karavan sahiplerinin araçlarını satın almak ve düzenli bakımlarını yaptırmak için harcadıkları parayı geri kazanmalarının potansiyel bir yolu olarak karavan kiralama seçeneği sunuyor. Platformunda şu anda 5.000’den fazla araç olan Goboony, şimdiden Hollanda, Birleşik Krallık, İtalya ve Belçika’da 100.000’den fazla kişinin karavan kiralayarak yolculuklarına başlamalarına aracılık etti.

Bu ayın başlarında şirket, Avrupa’da genişleme hedefinin önemli bir adımı olarak Almanya ve Fransa’da faaliyetler başlattı. Ayrıca, şu anda sigorta poliçeleri de dahil olmak üzere tüm bölgelerde yeni bir ürünün lansmanı üzerinde çalışıyor.

Güncel İçerikler