İnsansı robot üreticisi Engineered Arts, yüz hatları ile dikkat çeken yeni tasarım robotunu sergiledi

Engineered Arts, en gerçekçi insansı robot tasarımlarından biri olan Ameca'yı gösterdi. Bu yeni robot, insansı yüz hareketleri ile dikkat çekiyor.

İngiltere merkezli insansı robot üreticisi Engineered Arts, yeni insansı robotlarını piyasaya sürmeye devam ediyor. Tasarımsal robotlar üretmeyi görev edinen şirket, kısa bir süre önce oldukça gerçekçi yüz hatlarına sahip yeni robotunu duyurdu. Ameca adını verdikleri bu robot, inanılmaz derecede benzer insansı yüz hareketleri yaparken bir videoda gösteriliyor.

Gösterilen videoda Ameca, ilk önce uyanıyor ve aynı bir insanın uyanma şekli gibi bir ifade yer alıyor. Henüz ilk uyanış sahnesi olan bu robot şaşkınlığını gizleyemiyor ve hemen ellerine ve kollarına bakıyor. Şaşkınlık ifadelerini sürdüren insansı robot, video sununda kamerayı fark ediyor ve gülümseyerek izleyicilere hoş geldiğini diyor.

Yüz hareketleri ile dikkat çeken Ameca, maalesef ki Boston Dynamics’in Atlas robotu gibi kıvrak hareketler veya parkour sporunu yapamıyor. Geliştiricisi olan şirket, tasarımsal değerlere öncelik verdiği için insana benzemesi konusunda öncelik veriyor ancak şirket, bir gün Ameca’ya yürüme yeteceğini vermek istediklerini belirtiyor.

Engineered Arts, geliştiriciler içinde güzel bir haber ile geliyor. Ameca’nın AI yeteneklerini tamamen geliştiricilere bırakan şirket, yazılımın AI gelişimi göstermesi ile robotun işlevselliğinin artacağını belirtiyor.

Şirketin bir önceki robotu Mesmer ile Ameca’nın renklendirilmiş bir farklı varyasyonu olarak adlandırabiliriz. Şirket, kemik yapısından cilt dokularına tüm parçaların gerçek insan 3D taramaları ile elde edildiğini belirtiyor. Ameca’ya göre daha gerçekçi bir görünüme sahip olan Mesmer, insanlar tarafından korku ile karşılandığından Ameca geliştirilmişti. Şirket, Ameca’yı gri renkte geliştirerek ton farkının olmadığı, robot olduğunu belli eden bir tasarımı bu nedenle tercih ediyor.

Engineered Arts’ın Ameca’yı Ocak ayında gerçekleşecek CES2022’de göstereceği biliniyor. Robotun henüz gelişim aşamasında olduğunu ve satın alma gibi durumların olmadığını da belirtelim.

Güncel İçerikler