İnsan kaynakları teknolojisi geliştiren San Francisco merkezli Sense, 50 milyon dolar yatırım aldı

İşe alım ekiplerinin işe alım süreçlerini adil ve eşitlikçi bir şekilde yönetmelerine yardımcı olan İnsan Kaynakları teknolojisi girişimi Sense, 50 milyon dolar yatırım aldı.

Dünyanın en büyük personel ve işe alım ajanslarının işe alım süreçlerine yardımcı olan İnsan Kaynakları teknolojisi girişimi Sense, D Serisi finansman turunda 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

SoftBank Vision Fund 2 tarafından yönetilen finansman, San Francisco merkezli girişimin bugüne kadarki yatırımını 90 milyon dolara çıkardı.

Beş yaşındaki girişim, mavi yakalı çalışanların ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanır ve firmaların, tüm ofis arkası işlerini yönetmelerine yardımcı olur. Şirketin açıklamasına göre son finansman, Sense için rekor büyüme ve önemli başarıların hemen ardından geliyor. Geçtiğimiz yıl gelirini 2 katına katlayan Sense, anlaşma büyüklüğünü %70 oranında artırdı ve Kelly Services, Adecco, Kindred Healthcare, Sears ve Dell dahil olmak üzere 600’den fazla kuruluştan oluşan müşteri tabanına sektör liderlerini ekledi.

Şirket ayrıca geçen yıl boyunca çalışan sayısını 2 katına çıkardı ve halen birçok departmanda işe alım gerçekleştiriyor. Buna ek olarak, 2022’nin ilk çeyreğinde Hindistan’ın Bengaluru kentinde bir Sense ofisinin açılması da dahil olmak üzere uluslararası alanda genişlemeye devam etmeyi planlıyor.

Sense, konuşmaya dayalı işe alım ile işe alım ekiplerine yük bindirmeden işe alımları kişiselleştirmek için daha gelişmiş konuşma tabanlı yapay zeka işe alım araçları oluşturuyor. Bunun yanı sıra, türünün ilk örneği olan tercihe dayalı iş eşleştirme özelliği ile, adayları tercihlerine, becerilerine ve deneyimlerine göre doğru işlerle eşleştiriyor. Sense ayrıca, daha geniş iş girişimlerini ve hedeflerini desteklemek için işe alım ekiplerinin adil ve eşitlikçi bir şekilde iş gücü oluşturmalarına yardımcı oluyor.

Sense kurucusu ve CEO’su Anil Dharni, bir blog yazısında yaptığı açıklamada, bu yatırımın aynı zamanda “işletmelerin işe alım deneyimlerini farklılaştırmalarına ve işletmeye önemli sonuçlar getirmelerine nasıl yardımcı olduğumuza da ışık tutacak” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler