Google, yeni özelliği sayesinde hastaların sağlık kuruluşlarına ve doktorlara erişimlerini kolaylaştırmayı planlıyor

Google, bir blog gönderisiyle kullanıma sunduğunu duyurduğu yeni özellikler sayesinde hastaların sağlık kuruluşlarına ve hekimlere ulaşmaları yolundaki engelleri ortadan kaldırmayı planlıyor.

ABD sağlık sisteminin vatandaşlar için kimi zaman kısıtlayıcı ve zorlayıcı olması, insanların internet aramalarına yönelmesine yol açıyor. Google bu doğrultuda paylaştığı son blog gönderisiyle yeni bir özellik duyurdu.

Google, zamanında ve güvenilir sağlık bilgilerinin yanı sıra ilgili kaynaklar ve araçlar sağlamayı taahhüt ediyor. Bu bağlamda şirketin kullanıma sunduğu birkaç özellikten ilki ise, Google’da sigorta bilgilerini bulmanın yeni yollarını paylaşmak oldu. Hastalar, artık belirli bir sağlık kuruluşu ararken hangi sigorta ağlarının kabul edildiğini görüntüleyebilecekler. Ağırlıklı olarak 65 yaş üstü insanlar için bir sağlık planı olan Medicare‘i kabul eden yakınlarındaki sağlık kuruluşlarını görüntülemek için filtreleme yapabilecekler.

Mobile image showing Accepts Medicare filter on Healthcare Business Profiles.

Google ayrıca, vatandaşların sigortalarının karşılandığı kuruluş ve hekim bulmalarına yardımcı olmanın yanı sıra, hastaların farklı dillerde iletişim kurabilmelerini de sağlamak istiyor. Bu nedenle şirket, sağlık uzmanları için olası hastalara ofislerinde hangi dillerin konuşulduğunu bilmeleri için bir seçenek ekledi. Şu anda İspanyolca ve Amerikan İşaret Dili de dahil olmak üzere bir düzineden fazla dil eklenmiş bulunuyor.

Mobile image showing Language Assistance feature on healthcare Business Profiles.

Google, tüm bu özelliklerin yanı sıra yerel doktorların detaylarının güncel olduğundan emin olmak için kontroller yapmakta olduğunu vurguladı. Sağlık kuruluşu ve hekim bilgileri insanların ihtiyaç duydukları bakıma erişebilmelerinde büyük bir öneme sahip. Güncel olmayan ayrıntılar, hastaların yanlış adım atmalarına ve tedavilerinin sekteye uğramasına neden oluyor. Google, tüm sağlık hizmeti sağlayıcılarından, Google İşletme Profillerini talep edip güncelleyerek bilgilerini güncelleme olanağı veriyor ve doktorların sundukları hizmetler hakkında iletişim kurmak için kullanabilecekleri özellikleri ve araçları genişletmeye devam ediyor

Güncel İçerikler