The Unicode Consortium, 2021’in en popüler emojilerini açıklandı

The Unicode Consortium, 2021’in en çok tercih edilen emojileri duyurdu. Listenin başında gülen surat, kalp ve haykırma emojisi yer alıyor.

Her yıl farklı emojiler ile karşımıza çıkan The Unicode Consortium, kullanıcıların kullanabilecekleri ve kişiselleştirebilecekleri emojileri sunmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu sene de Spotify’ın Wrapped akımı ile neredeyse tüm şirketlerin katıldığı “Yılın enleri” akımına The Unicode Consortium’da katılarak 2021’ın en popüler emojilerini paylaştı.

Duygu ve düşüncelerimizi anlatmamızı sağlayan emojiler, artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası halinde. İletişimimizi daha kolaylaştırmakla kalmayan aksine sadece emojiler ile iletişim kurmaya başladığımız bu dönemde, genç nesiller hemen hemen tüm iletişimi sadece emojiler ile kuruyor. Kullanımda olan yüzlerce emoji, yaşadığınız duygu ve düşünceleri kısa yoldan anlatabiliyor. Pek 2021 yılında en çok hangi emojiler ile iletişimimizi sağladık? Bu sorunun cevabını The Unicode Consortium açıklıyor.

2019 yılında en çok kullanılan emojilerin başında gülme, kalp, gözü kalpli emoji, haykırma ve gülümse yer alıyor. Tam liste incelendiğinde ise şu şekilde bir tablo bizleri karşılıyor: 😂 ❤️ 😍 🤣 😊 🙏 💕 😭 😘 👍

2021 yılı incelendiğinde ise gülümseme emojisinin ilk 5’den ayrıldığı görülüyor. Psikolojik olarak bakıldığında samimi olan emojilerin pandemi döneminde tercih edildiği biliniyordu. Aynı zamanda evde oturmanın ve yalnız vakit geçirmenin eseri olarak “tamam” emojisi de bu listeye dahil oluyor. Tam listeyi incelediğimizde ise ilk 10’da bu emojiler yer alıyor: 😂 ❤️ 🤣 👍 😭 🙏 😘 🥰 😍 😊

Yeni Emojiler Yakında

Unicode 14.0 kapsamında yeni emojilerini tanıdan The Unicode Consortium şirketi, 37 yeni emojinin ve farklı cilt tonlarına sahip 112 yeni karakter getirdiklerini paylaşmıştı.

Bu emojiler Android tarafına ne zaman geleceği belli olmasa da Apple tarafının yeni güncelleme ile işletim sistemlerine dahil etmesi bekleniyor.

Güncel İçerikler