Yaşlı bireylerin düşme riskini azaltmaya yönelik teknoloji geliştiren SafelyYou, 40 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında bir doktora araştırması olarak ortaya çıkan sağlık girişimi SafelyYou, 40 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Sağlık sektöründeki girişimlerin sayısı her geçen gün artarken bu alana verilen destek de aynı oranda artıyor. Alzheimer hastalığı ve bilişsel bozukluk sorunları olan yaşlı bireyler için yapay zeka destekli düşüş yönetimi teknolojisi geliştiren SafelyYou, 40 milyon dolarlık B Serisi finansman turunun kapandığını duyurdu.

Uzun vadeli sağlık sektörüne yatırım yapan Omega Healthcare Investors tarafından yönetilen finansman, SCAN Group, Eclipse Ventures, Foundation Capital, Founders Fund ve DCVC tarafından desteklendi.

Girişim, 2015 yılında SafelyYou kurucu ortağı ve CEO’su George Netscher‘in doktora araştırması olarak ortaya çıkmış ve Netscher, kendi ailesinin Alzhemier hastalığıyla ilgili deneyimlerinden ilham almış. Bugün, Kuzey Amerika’daki çok sayıda toplulukta başarıyla uygulanmakta olan teknoloji, American Journal of Managed Care’de yayınlanan araştırma sonuçlarına göre, yapay zeka destekli video kaydı kullanılması gerçek zamanlı düşme tespitinin demans bakım tesislerinde acil servis ihtiyacını %80 oranında azaltıyor.

Bu yılın başlarında A Serisi finansman turunu duyuran şirket, yaşlı bireylerin düşmesini tespit edip önleyen yapay zeka teknolojisiyle bugüne kadar hızlı bir büyüme gösterdi. Yatırımcıların girişime olan ilgisi kognitif hastalıkları ve Amerika’da her 3 kişiden 1’inin ölümüne sebep olan demans hastalığını ele almak için artan teknoloji ihtiyacına işaret ediyor.

SafelyYou, yalnızca potansiyel olarak yaralayıcı bir düşüşü tespit etmek için teknolojiyi ve profesyonel bakıcı müdahalesini bir araya getirmekle kalmıyor aynı zamanda yapay zeka ile güçlendirilmiş örüntü tanıma ve analiz yoluyla gelecekteki düşmeleri de önlüyor. SafelyYou ayda 1.500’den fazla olay videosunu inceler ve böylece her bir birey için kişiselleştirilmiş bakım planları sağlamak için veri içgörülerinden yararlanır.

Güncel İçerikler