Uber, yolculuk sırasında ses kaydetme de dahil olmak üzere yeni güvenlik önlemleri aldı

Uber deneyimini geliştirmek ve iyileştirmek adına çalışmalarda bulunan Uber, yolcu ve sürücülerin güvenli Uber deneyimi edinmesini sağlamak için yeni güvenlik önlemleri aldığını açıkladı.

Uzun süredir Uber deneyimini iyileştirmek için çalışan Uber, yolcuların ve sürücülerin güvenliğini sağlamak için, bir blog yazısında yaptığı açıklamada, yeni özellikler tanıttı. Yolcular, sürücüler ve kuryeler için sağlıklı etkileşimleri teşvik etmek adına şirket, yeni teknoloji ve araçlar geliştirmeye devam ediyor.

Sesli Emniyet Kemeri Uyarıları

Bu özelliğin sürücülerden gelen geri bildirimlere dayandığını belirten Uber, yakın zamanda yeni bir sesli emniyet kemeri uyarısı sunacak ve bu uyarı, yolculara yolculuğun başında kemerlerini bağlamalarını hatırlatacak. Sesli uyarı, sürücünün telefonundan gelecek ve sürücünün telefonuna kemerlerini bağlamalarını hatırlatan bir anlık bildirim eşlik edecek.

RideCheck Geliştirmeleri

2019’da tanıtılan RideCheck teknolojisi bir yolculuğun beklenmedik bir rotaya girdiğini veya bir yolculuğun sürücünün son varış noktasından önce beklenmedik bir şekilde sona erdiğini algılamak için geliştirilecek.

Ses Kayıt Özelliği

Halihazırda 14 ülkede sürücülerin ve yolcuların yolculuğun sesini kaydetmelerine izin veren Uber, bu özelliği ABD’de de kullanıma sunuyor. Bu ayın sonundan itibaren üç ABD şehrinde ses kayıtları için pilot uygulama yapılacak. Yolcular, arabaya binmeden önce Uber uygulamasında sürücülerinin ses kayıtlarını seçip seçmediğini görecekler; kayıt edilmek istemeyen yolcular, yolculuğu iptal edebilecek.

Uber ayrıca, gizliliğin korunmasına önem verdiğini belirtti. Bu nedenle, ses dosyası şifrelenir ve sürücü ile yolcunun cihazlarında saklanır ve Uber dahil hiç kimse sesi dinleyemez. İlk olarak Latin Amerika’da kullanıma sunulan bu özellik, kıtadaki olumlu geri dönüşlerin ardından diğer ülkelerde de kullanıma sunuldu. Uber’in açıklamasına göre, Rio de Janeiro’da ankete katılan sürücü ve yolcuların yaklaşık %70’i bu özelliğin Uber kullanırken kendilerini daha güvende hissetmelerine yardımcı olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler