Yeni nesil gen yazma araçları geliştiren biyoteknoloji şirketi Integra Therapeutics, 4,5 milyon euro yatırım aldı

Genetik ve onkolojik hastalıkları hem önlemeyi hem de tedavi etmek için yeni nesil gen yazma araçları geliştiren Integra Therapeutics, 4,5 milyon euro yatırım aldı.

Gelişmiş tedavilerin verimliliğini ve güvenliğini artırmak için yeni nesil gen yazma araçları üreten bir biyoteknoloji şirketi olan Integra Therapeutics, 4,5 milyon euro değerindeki ilk finansman turunu duyurdu.

Fransa merkezli Advent France Biotechnology, İspanya merkezli Invivo Capital ve Invivo Capital ve ABD merkezli Takeda Ventures yatırım turuna destek veren isimler olarak karşımıza çıkıyor.

Integra Therapeutics, 2020’nin sonlarında, Dr. Marc Güell (EMBO Genç Araştırmacı, Ulusal Genç Yetenek Araştırma Ödülü ve kurucu ortağı) tarafından yönetilen Translasyonel Sentetik Biyoloji Laboratuvarı’nda geliştirilen teknolojiye dayanan Pompeu Fabra Üniversitesi’nin (UPF) bir yan kuruluşu olarak kuruldu.

Gen yazma teknolojisinin büyük bir potansiyel sunduğunu belirten girişim, herhangi bir boyuttaki genin DNA dizilerini yüksek hassasiyetle yapıştırmak için kullanılabileceğini belirtiyor. Teknoloji, şimdilik tedavisi mümkün olmayan genetik ve onkolojik hastalıkları hem önlemeyi hem de tedavi etmeyi amaçlıyor.

Bu turda toplanan fonlar, Integra Therapeutics’in yeni gen yazma teknolojisi platformunun prototipini tamamlamasına yardımcı olacak. Şirket ayrıca, in vivo ve ex vivo modellerini kullanarak klinik öncesi doğrulama yapmasına ve 2022 ve 2023’te düzenleyici onay almak ve hastalarla klinik deneyler yapmak için patent portföyünü yönetmesine olanak sağlamak için yeni sermayeden faydalanmayı planlıyor.

Integra Therapeutics kurucu ortağı ve CEO’su Dr Avencia Sánchez-Mejías, bir blog yazısında yaptığı açıklamada, “Integra Therapeutics’e ve gelişmiş tedavileri daha güvenli ve daha etkili hale getirmeye ve onları acilen ihtiyacı olan hastalara ulaştırmaya olan bağlılıkları için tüm yatırımcılarımıza teşekkür ediyoruz” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler