Apple, yıl boyunca öne çıkan sanatçıların başarısını Apple Müzik Ödülü ile kutladı

Apple, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Apple Müzik Ödülü kazananlarını açıkladı. Listede The Weeknd, Olivia Rodrigo ve H.E.R. gibi ünlü isimler yer alıyor.

Teknoloji devi Apple, yarattığı ekosistemdeki yeni içerikleri ve önemli duyuruları paylaşmaya devam ediyor. Her yıl öne çıkan sanatçıları, Apple Müzik Ödülü ile ödüllendiren Apple, bu sene de geleceğini bozmayarak Apple Müzik ve Shazamda öne çıkan sanatçıları duyurdu. Aralarında yerel sanatçılarında bulunduğu liste, Apple ulusal basın bülteni sayfasında yer aldı.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen etkinlikte bu sene; The Weeknd, Olivia Rodrigo, H.E.R. ve Wizkid gibi ünlü isimler yer alıyor. Apple Müzik Ödülleri ile ilgili açıklama yapan şirket, bu bu ödüllerin tam olarak ne olduklarını şu şekilde meraklılara anlatıyor:

“Apple Müzik Ödülleri; beş farklı kategoride (Yılın Sanatçısı, Yılın Söz Yazarı, Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı, Yılın En İyi Şarkısı ve Yılın En İyi Albümü) sanatçıların, müzik alanındaki başarıları onurlandırıyor. Kazananlar, hem Apple Müzik’in editoryal bakış açısını hem de dünyanın dört bir yanındaki müşterilerin en çok ne dinlediğini yansıtıyor.”

Kanadalı R&B ve pop şarkıcısı The Weeknd, Apple tarafından Yılın Sanatçısı olarak öne çıkıyor. Popüler müzik kültürünü kendi müziği ile harmanlamayı başaran The Weeknd için Apple şu sözleri söylüyor:

“Küresel süperstarın 2020 albümü “After Hours”, Apple Music’te kısa sürede bir milyon ön-eklemeyi aştı ve platformda bir erkek sanatçı tarafından tüm zamanların en çok önceden eklenen albümü oldu. “After Hours” ilk haftasında toplam 73 ülkede, R&B/Soul kategorisinde en çok dinlenen albüm rekorunu da elinde tutuyor.”

Üç farklı dalda ödül kazanan başarılı pop sanatçı Olivia Rodrigo, Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı, Yılın Albümü ve Yılın Şarkısı ödüllerini kazanıyor. Henüz 18 yaşında olan Olivia Rodrigo’nun “driver license” şarkısı kısa sürede yılın en çok dinlenen parçalarından biri haline geldiğini de belirtelim.

Aynı zamanda şarkıcı H.E.R., çıkış haftasında Apple Music’te en çok dinlenen R&B/soul albümlerinden biri olan “Back of My Mind” albümü sayesinde Yılın Söz Yazarı seçilmiş. Apple, 5 farklı yerel sanatçıya daha yer verdiği listede bu sanatçıların, “kültürel olarak kendi ülke ve bölgelerindeki listelerde en büyük etkiyi yaratan sanatçılar” olduklarını belirtiyor.

Apple Müzik Ödülleri hakkında daha fazla bilgi almak için buraya tıklayın.

Güncel İçerikler