Instagram ve Twitter’dan sonra WhatsApp’a da “tepkiler” özelliği geliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, tepkiler özelliğini kişisel ve grup mesajlaşmalarına getirmeye hazırlanıyor.

Facebook çatısı altında yeni özelliklerini geliştirmeye devam eden WhatsApp, beta sürümüne yeni özellikler eklemeye devam ediyor. WhatsApp, kısa bir süre önce Twitter üzerinde sadece Türkiye’de test edilen “Reaksiyonlar” özelliğine benzer bir özellik getirmeye hazırlanıyor.

WhatsApp’ın yeni beta güncellemelerini incelemesi ile tanınan WABetaInfo, yeni özelliğe dair ipuçlarını daha öncesinde paylaşmış ancak kesinlik kazanmamıştı. Yeni çıkan bilgiler ışında ise WhatsApp’ın yakın bir gelecekte bu özelliği devreye alacağını gösteriyor. Kapsamlı değişikliklerin yapıldığını söyleyen WABetaInfo, özelliğin hem bireysel hem de grup sohbetlerinde mevcut olacağını söylüyor.

Mesajın üzerine basıldığında verilen tepkilerin görüntüleneceği bir ekran da bu özellik dahilinde geliyor. Kimin hangi reaksiyonu verdiği bu ekranda listelenecek. Bu durum, fazla kişi sayısının yer aldığı gruplarda oldukça işe yaraması hedefleniyor.

Verilen bilgilere göre tepkiler özelliği için altı farklı emoji seçilmiş. Instagram üzerinden hatırlayabileceğiniz gibi bunların; beğeni, kalp, kahkaha, şaşırmış, üzgün ve teşekkür emojileri olduğu söyleniyor. Özellik için net bir tarih açıklamayan WABetaInfo şirketi, WhatsApp tarafından açıklanacak duyuruyu beklenmemiz gerektiğini açık bir şekilde dile getiriyor.

WhatsApp uygulaması aslında beta sürümünü açık bir şekilde kullanıcılara sunuyor ancak bilindiği üzere iOS’de yer alan TestFlight uygulamasında her uygulama için kısıtlı beta erişimi açılıyor. Uzun bir süredir WhatsApp’ın beta sürümü dolu olarak görünüyor. Oldukça şanslı olan bazı kişiler ise boş yer bulup bu beta sürümüne katılabiliyor.

Güncel İçerikler