Xiaomi, yılda 300.00 elektrikli araç üretebilecek bir tesis inşa ediyor

Geçtiğimiz aylarda elektrikli otomobil üretimine giriş yapacağını duyuran Xiaomi'nin yıllık üretim hedefi belli oldu. Şirket, merkezi Pekin'de olacak elektrikli araç tesisinde yılda 300.000'e kadar elektrikli otomobil üretimi gerçekleştirecek.

Geçtiğimiz Mart ayında elektrikli otomobil üretimine giriş yapacağını duyuran Xiaomi, yıllık üretim hedeflerine dair bir açıklama yaptı. Ekonomik kalkınma ajansı Beijing E-Town, Xiaomi’nin Pekin’de yılda 300.000’e kadar araç üretebilecek bir elektrikli otomobil fabrikası kuracağını doğruladı. İki aşamada inşa edilecek olan tesis, 2024 yılında seri üretime başlayacak.

Xiaomi’nin elektrikli araçlarıyla ilgi henüz yeterince açıklama yapılmamış olsa da, şirketin bu alana ciddi yatırımlar yaptığını söylemek mümkün. Geçtiğimiz Ekim ayında önümüzdeki 10 yıl içinde elektrikli otomobil alanı için toplam 10 milyar dolar yatırım yapacağını duyuran firma, yeni modelini 2024’ün ilk yarısında piyasaya süreceğini açıklamış, ancak geliştirdiği araç ile ilgili herhangi bir detay paylaşmamıştı. Çinli teknoloji şirketi son yaptığı açıklamada ise, yılda 300.000 elektrikli araç üretebilecek ve merkezi Pekin’de olacak bir tesis kurmaya hazırlandığını açıkladı.

Xiaomi Automobile Co. Ltd. adıyla kurulan şirketin CEO’su Xiaomi Group kurucusu olan Lei Jun olacak. Deneyimli çalışanlara ihtiyaç duyduklarını belirten şirket, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, 500 kişiye bu alanda istihdam sağlayacağını belirtmişti. Araştırma ve satış bölümlerini Pekin’de kuracak olan Xiaomi, otomobil satışına yardımcı olmak için perakende mağazalarını kullanmayı planlıyor.

Apple, Huawei ve diğer birkaç şirket, elektrikli araçlar geliştirme planları yaptıklarını duyurmuşlardı. Dolayısıyla Xiaomi, elektrikli araç üretimine girme fikrini düşünen ilk teknoloji şirketi değil. Şirket, yalnızca Nio ve Xpeng gibi Çinli rakipleriyle değil, Tesla gibi önemli yabancı otomobil üreticileriyle de rekabet eden ana akım bir elektrikli otomobil üreticisi olmayı planlıyor. İlk modeller ve şirketin stratejik uluslararası genişleme hamlelerine dair birçok bilinmeyen olsa da, Xiaomi’nin önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobil sektöründe adından sıkça söz ettireceğini söylemek mümkün.

Güncel İçerikler