Konya Teknokent şirketlerinden MCM Ar-Ge, 4 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı

Konya Teknokent TTO (Teknoloji Transfer Ofisi) faaliyetleri çerçevesinde MCM A-Ge Danışmanlık LTD. ŞTİ., geliştirdiği teknoloji 4 milyon TL değerleme üzerinden ilk yatırımını aldı.

Teknoloji Transfer Ofisi’nin yatırımcı eşleştirme faaliyetleri kapsamında İhsan Polat, Ahmed Cihad Özsamur ve Emrullah Sürücü’den oluşan yatırımcı grubu ile MCM AR-GE’nin yatırım turuna katıldı.

Konya Teknokent’in liderliğinde yapılacak olan yatırım ile birlikte Konya Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karaman‘ın 5 yılı aşkın çalışması sonucunda geliştirilen “Plazma Kaplama Teknolojisi” farklı uygulama alanlarında hayata geçirilecektir.

Plazma kaplama teknolojisi sayesinde bütün yüzeylerin kaplanabildiği, kaplanan yüzeylerin anti-bakteriyel, antifog (buğulanmayan), anti-ice (buz tutmayan), hidrofobik (su tutmaz), hidrooil (yağ tutmaz) vb. özelliklere sahip olacağı ve geliştirdikleri kaplama türünün teflondan daha dayanıklı olduğu Prof. Dr. Mustafa KARAMAN tarafından bildirildi.

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Hamurcu “Önümüzdeki dönemlerde Konya Teknokent önderliğinde bu tür ticarileştirme faaliyetlerinin devam etmesi ve girişimcilerimizin katma değeri yüksek ürünler geliştirilebilmesi için ihtiyaç duydukları yatırımlara daha kolay ulaşmaları hedeflenmektedir.” diyerek taraflara teşekkürlerini iletti.

Güncel İçerikler