Apple, iPad ile uygulama geliştirebileceğiniz yeni Swift Playgrounds’u yayınlamaya hazırlanıyor

Apple, bazı yazılım geliştiricilerden yeni Swift Playgrounds'u test etmelerini istedi. Yeni uygulama, App Store'a uygulama yayınlayabilmenizi sağlıyor.

Teknoloji devi Apple, kullanıcıları için geliştirdiği yeni özellik ve ürünlerini duyurmaya devam ediyor. Yazılım ekosistemi için oldukça büyük bir değer oluşturan Apple, App Store uygulama marketi başarısıyla yazılımcıları da oldukça mutlu ediyor. iOS, iPadOS ve macOS gibi Apple platformlarında yazılım geliştirmek isteyen kişilerin bugüne kadar mutlaka bir Mac cihazı olması ve Xcode yazılımını destekliyor olması gerekiyordu.

Apple, WWDC21 Dünya Geliştiriciler Konferans’ında tanıttığı yeni Swift Playgrounds ile geliştiricilere artık daha fazla imkan sunuyor. Güncel iPad Pro modellerinde yer alan M1 işlemciden ilham alarak geliştirdiği yeni uygulama ile kodların derlenmesi, bazı Mac modellerinden daha az süre alıyor.

Bazı popüler Apple geliştiricilerine yeni Swift Playgrounds’u deneyimleyebileceğini söyleyen Apple, TestFlight aracılığı ile geliştiriciler programa dahil ediliyor. Geliştiricilere herhangi bir paylaşım yapılmamasını belirten Apple, TestFlight linkinin de gizli tutulması gerektiğini belirtmiş olmalı.

Apple, yeni uygulaması ile geliştirilen uygulamayı doğrudan App Store’da yayınlayabilecek. 9to5Mac tarafından paylaşılan görüntüler, bu işlemin nasıl gerçekleştiğini kısmen de olsa anlatır nitelikte.

Uygulama simgeleri konusunda da yardımcı olan Apple, son aşamada kolayca ikon yapabilmenizi sağlayan bir ekranı sizlerin önüne çıkarıyor. Otomatik olarak farklı çözünürlüklere dönüştüren uygulama, her cihaz için farklı uygulama simgesi ekleme zahmetinden de kurtarıyor.

Ek olarak paylaşılan bilgilerde yeni Swift Playgrounds, iCloud Drive desteği sayesinde grup çalışmaları da destekliyor. Uygulamanın hem Mac hem de iPad’de olması, kullanılabilirliği ciddi ölçüde arttırıyor. Xcode Simulator ekranı ile büyük farklılıkları olsa da Swift Playgrounds’da küçük bir benzerini artık barındırıyor. Daha çok, eski Playgrounds sürümlerindeki gibi bir ekranın sadece iPhone boyutlarında özelleştirildiği görülüyor.

Uygulamanın ne zaman yayınlanacağı ise merak konusu ancak Apple’ın yazılımcılara test ettirmesi demek ciddi anlamda uygulamanın hazır olduğunu gösteriyor. Güncel olarak sunulan iOS 15.2 beta sürümü, resmi sürüm olma niteliği kazandığı taktirde yeni Swift Playgrounds’un da yayınlanabilir.

Güncel İçerikler