Spotify, TikTok benzeri dikey video özelliğini test etmeye başladı

Spotify, TikTok benzeri dikey müzik videoları ile uygulama için kullanım süresini arttırmayı ve kullanıcıların müzikleri daha eğlenceli bir yolla keşfedebilmelerini hedefliyor.

Popüler müzik platformu Spotify, kullanıcılarının uygulama içerisinde daha fazla vakit harcalamarını sağlayacak yeni özelliklerini duyurmaya devam ediyor. Yeni bir test özelliğinin daha ortaya çıkması ile Spotify’da TikTok benzeri dikey video formatını uygulamasına getirmeye hazırlanıyor.

Son dönemlerde popülerleşen TikTok’un dikey video ile keşfet özelliği, oldukça fazla sevilmiş ve neredeyse tüm sosyal medya platformları bu özelliğe yer vermişti. Şimdilerde ise Spotify, bu özelliğin peşinde. İsmine “Discover” yani “Keşfet” olarak isim verilen Spotify’ın bu özelliği, bir test kullanıcısı tarafından Twitter’da paylaşılarak öğrenildi.

TikTok’taki bu keşfet başarısını Spotify’da da göstermeyi hedefleyen şirket, alt menüye yerleştirdiği keşfet butonu ile bu özelliğe erişmenizi sağlıyor. Aynı TikTok’taki yapıya benzer dikey formattaki içerikler kaydırılarak tüketilebiliyor. Bu alanda Spotify, tabii ki her kullanıcının içerik paylaşabilmesine izin vermiyor. Müzik yayıncıları tarafından paylaşılan video müziklerden oluşturulan ufak videolar bu alanda yer alıyor.

Alt alanda yer alan bölümde ise şarkının adı, sanatçısı ve albüm görseli yer alıyor. Şarkıyı beğenme seçeceğinin de yer aldığı bir buton hemen bu alanda yer alıyor. Buradaki beğeni ikonu kullanıcılara, TikTok’daki videoları beğenmemiz gibi bir algı yaratırsa kullanıcılar şarkıyı değil, aslında videoyu beğenmiş olacaklar. Bu nedenle Spotify belki buradaki beğeni butonu için farklı bir buton tercih edebilir.

Test sürecinin henüz iOS üzerinde yapıldığı düşünülüyor ancak özellik piyasaya sürüldüğü zaman, iOS veya Android gibi bir ayrım kalmayacak ve tüm işletim sistemlerine bu özellik dahil edilecektir. Ek olarak test sürecinin hangi ülkelerde yapıldığı da bilinmemekte.

Güncel İçerikler