Porto merkezli sağlık teknolojisi girişimi knok, 4.4 milyon euro yatırım aldı

Yapay zeka aracılığıyla hastaların uzaktan takip edilmesi için video danışmanlık hizmeti veren knok, 4.4 milyon euro yatırım aldı.

Hasta ve doktorların canlı video aracılığıyla verimli ve güvenli bir şekilde bağlantı kurmasını sağlayan bir platform olan knok healthcare, 4.4 milyon euro yatırım aldı. Tur, Nos 5G Fund ve Triple Point tarafından ortaklaşa yönetildi.

2015 yılında ekonomist José Bastos ve tıp doktoru João Magalhães tarafından kurulan Porto merkezli sağlık teknolojisi girişimi knok, yapay zeka aracılığıyla hastaların uzaktan takip edilmesi için video konsültasyonları ve destekleyici araçları tek bir platform üzerinden bir araya getiriyor. Bu çözüm sayesinde hastalar semptomları ve tıbbi bilgilerini paylaşabiliyor ve doktorlarıyla etkileşimde bulunup güvenli ve sezgisel bir şekilde görüntülü iletişim kurabiliyorlar.

Şirketin platformu, yüz binlerce görüntülü konsültasyondan toplanan verilere dayalı bütünsel ve sağlam bir teknolojik çözüm sağlayarak, uzaktan sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırıyor. Güven ve kolaylığı esas alan dijital bir sağlık hizmeti modeline dayanan knok healthcare teknolojisi, sağlık hizmeti sağlayıcıları tarafından sorunsuz bir şekilde entegre edilebiliyor.

Halihazırda 12 ülkede aktif olan knok, hastaneler, klinikler ve sigortacılar dahil olmak üzere yaklaşık 30 müşteriye sahip. Ayrıca, 9’dan fazla tıbbi uzmanlık alanında 3100’den fazla aktif doktor tarafından 160.000’den fazla konsültasyonda kullanılmış olduğu biliniyor.

Knok CEO’su ve Kurucu Ortağı Jose Bastos, Private Equity Wire ile gerçekleştirdiği bir açıklamada yeni sermayenin Hindistan, İngiltere ve İtalya gibi yeni pazarlara açılmak ve aynı zamanda İspanya, Brezilya ve Latin Amerika’da şirketin varlığını güçlendirmek için kullanılacağını belirtti. Girişim ayrıca, 5G teknolojisinden büyük ölçüde yararlanarak yatırımı eksiksiz ve tam entegre teletıp çözümleri geliştirmek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler