Bitki bazlı alternatif yumurta üretimine odaklanan foodtech girişimi: Perfeggt

Özel araştırma ve geliştirme yoluyla en iyi alternatiflere yönelik sürdürülebilir bitki bazlı ürünlerin üretimine odaklanan Perfeggt, 2,8 milyon dolar yatırım aldı.

2021 yılında Tanja Bogumil (CEO), Gary Lin ve Bernd Becker (CPO) tarafından kurulan Berlin merkezli foodtech girişimi Perfeggt, protein açısından zengin ve bitki bazlı olan ilk ürününü piyasaya sürdü.

Bitki bazlı ürünler, son yıllarda büyüyen bir küresel pazar olma yolunda ilerliyor ve birçok tüketici diyetlerinde bitki bazlı ürünlere daha çok yer veriyor. Ancak konu çoğu yemekte kullanılan yumurtaya hayvansal ürün içermeyen bir alternatif bulmaya gelince işler zorlaşıyor. Yulaf sütü veya vegan sosis gibi bitki bazlı ürünlerin küresel pazarda hızla yayıldığını belirten Perfeggt, dünya çapında yılda 1,3 trilyondan fazla yumurta tüketilen büyüme potansiyeline sahip alternatif yumurta pazarının değerlendirilmediğini vurguluyor.

Perfeggt, özel araştırma ve geliştirme yoluyla en iyi alternatiflere yönelik sürdürülebilir, bitki bazlı ürünleri herkesin mutfak masasına getirme misyonunu üstleniyor. Perfeggt ekibi, bitki bazlı protein kaynakları ile orijinal hayvansal ürünün besinsel ve fonksiyonel özelliklerine en yakın olan kombinasyonları araştırıyor, bitki bazlı proteinlerin doku, koku ve tat bakımından benzer gıdalar olmasını sağlıyor.

Şirket, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, ilk finansman turunda 2,8 milyon dolar yatırım aldığını ve 2022’de Avrupa’da daha da genişlemeyi planladığını duyurdu. Turdaki destekçiler arasında EVIG Group, Stray Dog Capital, E2JDJ, Tet Ventures, Good Seed Ventures, Sustainable Food Ventures ve Shio Capital yer alıyor.

Tavada çırpılmış yumurta veya omlet olarak hazırlanabilen Perfeggt’in bitki bazlı ilk ürünü olan yumurta, ilk olarak 2022’nin başlarında Almanya, İsviçre ve Avusturya’da piyasaya sürülecek ve önümüzdeki aylarda Avrupa’da daha fazla pazara genişleyecek.

Güncel İçerikler