Özel ders pazar yeri DersimiX, 20 milyon TL değerleme üzerinden 3 milyon TL yatırım aldı

Ertuğrul Gerdan ve Emre Coşkun tarafından kurulan yerli girişim DersimiX, Hemra Ashyrov ve Mekan Yusupov'un katıldığı turda 20 milyon TL değerleme üzerinden 3 milyon TL yatırım aldı.

Nisan 2021’de Ertuğrul Gerdan ve Emre Coşkun tarafından kurulan yerli girişim DersimiX, 20 milyon TL değerleme üzerinden 3 milyon TL yatırım aldı. Bu yatırım turuna Hemra Ashyrov ve Mekan Yusupov katıldı.

DersimiX kısaca özel ders için tasarlanmış bir pazar yeri platformudur. Bu platformda öğretmenler bağımsız olarak hesap açar, derslerini ve ücretlerini tanımlarlar. Öğrenci/Veli öğretmen profillerini inceleyerek yada ekibimizdeki eğitim koçları tarafından yönlendirilerek ders satın alırlar sistem üzerinden ve derslerine ister yüz yüze, ister online olarak başlarlar. Sitenin temel amacı öğretmen ile öğrenciyi buluşturmak, sağlıklı ödeme yöntemi sunmak, bağımsız öğretmenlerden alınan özel ders sürecini sağlıklı takip adına sistemin sağladığı koçluk desteği ile takip etmektir.

Kuruculardan Ertuğrul, hangi sorundan yola çıkarak girişimi hayata geçirdikleriyle ilgili “Özel ders ürününü, hem hizmet veren hem de hizmet alan için bir pazaryerinde dönüştürüyoruz. Böylece aramadan satın almaya, derslerin oluşundan ders sonrası değerlendirmeye kadar herseye tek platformda çözüyoruz.” dedi.

Sundukları değer önerisiyle ilgili Emre ise “Özel ders sektöründe pek çok kurs, web sayfası, öğretmen listeleme siteleri mevcut armut.com yada ozelders.com gibi. Biz Pazaryeri gibi davranarak hem tüketiciyi(öğrenci ve veli) hem de üreticiyi(öğretmen) tek platformda topluyor, ve derse ait tüm işlemleri tek site üzerinden yürütüyoruz. Benzer model Türkiye’de hatta Avrupa’da yok diyebiliriz. Sadece Amerika’da benzer modelin olduğunu söyleyebiliriz. Örnek olarak da wyzant.com veya takelessons.com’u gösterebiliriz.” dedi.

Sistemin kullanımı

Müşteri tarafında öğrenci yada veli, hizmet veren tarafında ise öğretmen ücretsiz üyelik açıyor. Üyelik oluşturan öğretmen özgeçmiş profilini oluşturuyor, verebileceği dersleri sistem üzerinden tanımlıyor ve her ders için kendi istediği ücreti yazıyor. Sistem, öğretmenin yazdığı rakama komisyon koyarak müşterinin göreceği sayfada listeliyor. Dersler paket olarak satılıyor. Ders satın alan veli/öğrenci için ilk ders eğitim koçlarımız tarafından planlanıyor ve derslere başlanıyor. İlk ders sonrası tüm dersleri öğretmen ve öğrenci kendi arasında sistem üzerinden planlayıp ilerleyebiliyor. Yapılan her ders sonrası öğrenciye dersi değerlendirme ve onaylama ekranı düşüyor. Öğrenci hem dersi onaylıyor hem de öğretmeni değerlendiriyor. Böylece o derse ait ücret öğretmenin hesabına PayTr üzerinden ödeniyor. Bu şekilde dersler ilerliyor. Dersler ilerlerken öğrenciye ve aileye ücretsiz koçluk hizmeti de sunuluyor.

Kurucular son olarak hedeflerle ilgili: “Hedefimiz ‘ders’ ürününü K-12, üniversite ve yetişkin noktasında pazar yeri olarak müşteriye sunabilecek, Türkiye’de başlayıp sonrasında İngiltere ofisi ile Avrupa’ya ve Orta Doğu’ya açılabilecek bir marka haline getirmek.” dedi.

Güncel İçerikler