Lojistik operatörlerinden oluşan bir ağ işleten everstox, 20 milyon euro yatırım aldı

Üçüncü taraf lojistik operatörlerinden oluşan bir ağı işleten Münih merkezli everstox, A Serisi yatırım turunda 20 milyon euro yatırım aldığını duyurdu. Acton Capital tarafından yönetilen tur, mevcut yatırımcılar Capnamic Ventures, Global Founders Capital ve Flash‘ın katılımını gördü.

E-ticaret satıcılarının Amazon benzeri bir müşteri deneyimini sürdürürken çok kanallı lojistik operasyonlarını hızla ölçeklendirmesi gerektiğini belirten girişim, 7 ülkede 50 depodan oluşan bir lojistik ağı işletiyor. everstox, satıcıların çeşitli bağımsız depoları ve nakliye sağlayıcılarını, zamandan, maliyetten ve nakliye rotalarından tasarruf etmek için ürünleri tüketicilere ve B2B müşterilerine yakınlaştırarak sorunsuz bir şekilde yönetmesini sağlıyor. Şirket bunu yaparak satıcıların depolama ve nakliye operasyonlarını esnek bir şekilde büyütmelerine olanak tanıyor.

İş modelini LaaS (Hizmet olarak Lojistik) olarak tanıtan everstox, yeni sermayesini lojistik platformunu Avrupa çapında daha da genişletmek için kullanmayı planlıyor. Şirketin müşterileri arasında Razor Group, YFood, nu şirketi ve çok daha fazlası gibi e-ticaretin yükselen isimleri yer alıyor. Büyüyen KOBİ’ler ve e-ticaret girişimleri everstox ile Avrupa’ya yayılıyor, bir veya birden fazla sipariş karşılama merkeziyle kolayca diğer Avrupa ülkelerine kolaylıkla genişleyebiliyorlar.

Uygulama Programlama Arayüzü öncelikli bir yaklaşımı izleyen everstox, Avrupa genelinde 50’den fazla depo konumuna hızla ölçeklendirmeyi başardı ve gelecek sene şu anda 50 kişiden oluşan ekibini 150 kişiye çıkarmayı planlıyor. Yazılımına yatırım yapmanın yanı sıra everstox, yeni müşteriler ve sipariş karşılama konumları ekleyerek, yakında lojistik ağı aracılığıyla günde 1 milyon sevkiyat ürünü işleyebilecek bir konumda olacağını belirtiyor.

Güncel İçerikler