Apple, Cüzdan uygulamasına eklenebilen dijital kimlik özelliğini 2022 yılına erteledi

Apple, 2021 sonu olarak planladığı dijital kimlik özelliğini 2022'de yayınlayacağını söyledi. Özelliğin öncelikle ABD vatandaşları için aktif olması bekleniyor.

Teknoloji devi Apple, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Apple Dünya Geliştiriciler Konferansı WWDC21’de duyurduğu ve tam anlamıyla cüzdan kullanımını bıraktıracak dijital kimlik özelliği, iOS 15 ile birlikte sunulması beklenen özelliklerden biriydi. Ancak Apple, duyurduğu tüm özellikleri bir anda kullanıcılar ile paylaşmak yerine sürümlere dağılmasını tercih eden bir şirket.

Örneğin iOS 15 için çok konuşulan SharePlay özelliği, iOS 15.1 bir ile kullanıcılara ulaşmıştı. Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan Apple kullanıcılarının ehliyet ve kimlik gibi belgelerini saklayabilmesini sağlayacak bu özellik, Apple’ın paylaştığı üzere 2022’ye ertelendi. iOS 15 resmi websitesinin güncellenmesi ile ortaya çıkan bu bilgi ise sessiz sedasız Apple’ın siteyi güncellemesinin ardından görünür olmaya başladı.

Apple, bu özelliğin tüm ABD vatandaşları tarafından kullanılabilir olması için aktif olarak çalışıyor. WWDC21’de 2021’in sonunda bu özelliği kullanıma alacağını belirten şirket, ilk olarak Arizona ve Georgia eyaletlerinin kullanabileceğini belirtmişti. Anlaşıldığı kadarıyla Apple tarafında ya resmiyette bir karar değişikliği oldu ya da Apple, tüm ABD eyaletleri için bu özelliği getirmeye çalışıyor.

Ortaya çıkan bazı detaylarda da ABD havalimanlarında da bu dijital kimlikler kullanılabilir olacak ve yolcular daha kolay bir geçiş deneyimi yaşayabilecek. Cüzdan uygulaması henüz Türkiye’de çok az yerde kullanılıyor. Türk Hava Yolları, bazı özel etkinlikler ve Apple Store aktiviteleri için Cüzdan uygulaması kullanılabiliyor. Öte yandan Apple cüzdan uygulamasını şu şekilde açıklıyor;

“Kredi ve banka kartlarınızı, toplu taşıma kartlarınızı, biniş kartlarınızı, biletlerinizi, araba anahtarlarınızı ve daha fazlasını tek bir yerde güvenle sakladığınız bir yer.”

Tüm Apple cihazları ile entegre çalışan bu sistem, özellikle ödeme yaparken işinizi oldukça hızlandırıyor. Apple’ın dijital kimlik özelliğinin Türkiye’de veya diğer ülkelerde aktif edilip edilmeyeceği ise henüz belli değil. Şayet Apple, Cüzdan uygulaması açısından Türkiye’de bir adım atacaksa öncelikle Apple Pay’i aktif hale getirmesi beklenir.

Güncel İçerikler