Ödeme ve gider çözümü Payhawk, 112 milyon dolar yatırım aldı

Londra, Sofya, Berlin ve Barselona'da ofisleri bulunan ödeme ve gider çözümü Payhawk, 112 milyon dolar yatırım alarak 570 milyon dolar değerlemeye ulaştı.

Londra merkezli fintech girişimi Payhawk, B Serisi finansman turunda 112 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. San Francisco merkezli Greenoaks liderliğinde, Gorillas, Robinhood, Stripe, Brex, QED Investors, Earlybird Digital East ve Eleven Ventures gibi isimlerin katılımlarıyla gerçekleşen Seri B fonlama şirkete 570 milyon dolar değer biçti.

Finans sektörü çalışanları, kartlar, ödemeler, faturalar ve gider yönetimi için hala yüksek miktarda manuel çalışmaya bağlı. Bu temel unsurları tek bir platformda birleştiren Payhawk, finans çalışanları için tek durak noktası olarak hareket ediyor ve böylece manuel iş miktarını azaltıyor.

Payhawk müşterileri arasında özellikle finansal süreçleri dijitalleştirmek isteyen yüksek büyüme oranlarına sahip şirketler ile KOBİ’ler ve dünya çapında birden fazla ofisi olan çok uluslu kurumsal müşteriler yer alıyor.

Üç yıl önce kurulan girişim, 2021 yılında 30 ülkede gerçekleşen tüm ödemelerde %3 geri ödeme, yeni kurumsal özellikler, ücretsiz fatura ödemeleri, Apple Pay ve Google Pay desteği sundu. Şirket ayrıca, 7 ay önce 20 milyon dolar değerindeki A Serisi finansman turunu başarıyla tamamladığını duyurmuştu.

Şu anda Avrupa genelinde şirket kartları ve harcama yönetimi platformu ile 27 ülkede şirketlere hizmet veren Payhawk, 2022’de ABD, Hollanda, Avustralya ve Singapur’da ofisler açmayı hedefleyerek genişlemesine devam etmeyi hedefliyor. Yeni Payhawk kredi kartlarını tanıtarak daha akıllı ve daha ucuz sınır ötesi işlemlere izin vererek ürün yelpazesini daha da genişletmeyi ve ayrıca ana pazarları olan İngiltere, Almanya, İspanya ve Benelüks’teki pazarlama ve satış ekibinin büyütmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler