Netflix, popüler birçok yapımın görsel efektlerini yapan Scanline VFX’i satın alacağını duyurdu

Stranger Things gibi yapımların görsel efektlerini tasarlayan Scanline, Netflix tarafından satın alınmaya hazırlanıyor.

Popüler dizi ve film platformu Netflix, kendi yapım ve projelerini geliştirmeye devam ediyor. Bir çok yapımında üst düzey görsel efekt kullanan şirket, çalıştığı görsel efekt şirketlerinden birini gözüne kestirerek onu satın alacağını duyurdu. Bu iş için Netflix’in seçimi ise Stranger Things’in görsel efekt şirketi Scanline VFX oldu.

Sadece duyurusunu paylaşan şirket, anlaşmaların 2022’nin ilk çeyreğine doğru tamamlanacağını planladıklarını belirtti. Scanline VFX şirketinin geçmişi incelendiğinde ise birçok Netflix yapımında yer aldığı gözler önüne seriliyor. Stranger Things, Cowboy Bebop, Don’t Look Up ve The Adam Project gibi projelerde Netflix ile ortaklık kuran şirket, Netflix dışında ise Game of Thrones, Black Widow, Black Panther, Iron Man 3, Captain America ve Captain Marvel gibi büyük yapımlarda da yer almış.

Anlaşma dahilinde hali hazırda çalışmalara devam edilen projelerin iptal edilme gibi bir konuları olmayacak. Şu an için şirketin The Batman, The Flash ve Black Adam gibi pek çok popüler olabilecek filmi içlerinde barındırıyor. Netflix açıklamasında Scanline’ın Netflix’den bağımsız olarak da çalışabileceğini ve mevcut çalışmalarında hiçbir değişikliğin olmayacağını belirtiyor. Anlaşıldığı üzere Netflix, şirkete sürekli para ödemek yerine doğrudan satın almanın daha mantıklı bir karar olduğunu düşünüyor.

Netflix’in Studio ve Müşteri ilişkilerinden sorumlu başkanı Amy Reinhard konu hallında Scanline’ın ne kadar tecrübeli olduğunu şu sözlerle belirtiyor:

“Kullanıcılarımıza son teknoloji görsel efektleri sunmak için bu tarz stüdyolara güvenimiz tamdır. Scanline da sınırları zorlayarak bu teknolojileri bize sağlayacaktır.”

Scanline VFX hakkında Netflix’in paylaştığın bilgiler şu an için sadece bu kadar. Yakın zamanda birlikte hangi ortak projelere girileceğini Netflix’in açıklaması bekleniyor.

Güncel İçerikler