Elektrikli tekne üreticisi Arc, 30 milyon dolar yatırım aldı

300 bin dolardan satışa sunulacak elektrikli tekneler üreten Arc, eski bir Tesla yöneticisi olan Greg Reichow liderliğinde 30 milyon dolar yatırım aldı.

Otomobil sektöründeki sürdürülebilir yenilikleri denizcilik sektörüne taşıyarak elektrikli tekne üreten Arc, A Serisi finansman turunda 30 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Şirketin açıklamalarına göre tur eski bir Tesla yöneticisi olan Greg Reichow liderliğinde ve Andreessen Horowitz, Lowercarbon Capital ve Abstract Ventures katılımlarıyla gerçekleşti. Reichow ayrıca Arc’ın yönetim kuruluna katılacak.

2021 yılında Mitchell Lee tarafından Los Angeles’ta kurulan Arc’ın son finansmanın ardından değerlemesine dair bir açıklama ise yapılmadı. Henüz bir yaşında bile olmayan girişim, kısa sürede yatırımcıların ilgisini çekmeyi başardı.

Kusursuz bağlantılı bir tekne gezintisi deneyimi için tasarlanmış ve üretilmiş olan Arc’ın tekneleri, kablosuz güncellemelere sahip ve daha az hareket eden parçalar sayesinde paslı motor parçalarıyla uğraşmak veya yorucu kışa hazırlık gibi bir süreç gerektirmiyor. Ayrıca güçlü bir motor sayesinde heyecan verici bir sürüş sağlarken elektrikli güç aktarma sistemi kirliliği ve gürültüyü ortadan kaldırıyor.

Arc, şu anda 2022 yılının Eylül ayında müşteriler ile buluşması beklenen ilk elektrikli teknesi olan Arc One‘ı piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Alınan bilgilere göre bu tekne 300 bin dolardan satışa sunulacak. 475 beygir gücü üreten ve tek bir şarjla 3 ila 5 saat arasında mesafe katedebilen 24 fitlik alüminyum bir tekne olan Arc One, ilk aşamada 25 adetten fazla üretilmeyecek. Müşteriler, iade edilebilir 1000 dolar ödeyerek sınırlı sayıdaki Arc One teknelerinden biri için bekleme listesinde yerlerini ayırtabiliyorlar.

Güncel İçerikler