Apple Türkiye, güncel kur nedeniyle tüm ürünlerinin satışını durdurdu: İşte tüm bilinenler

Apple Türkiye, güncel kur farkı nedeniyle tüm Apple cihazlarının stoklarını durdurdu. 23 Kasım tarihli bazı siparişlerin de bu nedenle iptal edildiği söyleniyor.

Teknoloji devi Apple, güncel cihaz kategorileri ile oldukça ilgi görmekte. Ülkemizde oldukça sevilen bir marka haline gelen Apple, güncel kur farkı nedeniyle birkaç gündür hiçbir hamle yapmamıştı. Hatta dünya genelinde tüm Apple mağazalarını karşılaştırdığımızda Türkiye, bir Apple ürünü almak için en uygun yer haline gelmişti.

Bir çok kullanıcı, yabancı uyruklu akrabaları için Türkiye’den cihaz alımına başlamış ve stoklarda bu nedenle hızlı tükenir olmuştu. Apple mağazalarından almak neredeyse imkansızken Online Mağaza, 4-5 hafta teslim süresi diyorken Apple, bu duruma bir dur diyerek ürün satışını tamamen kapattı.

Önceliği iPhone ve Apple Watch için yapan şirket, ardından tüm Apple ürünlerinin satışını durdurdu. Yakın zamanda yeni fiyatları ile siteyi güncellemesi beklenen Apple Türkiye, 24 Kasım itibari ile Apple mağazalarında nasıl bir aksiyon alacağı ise bilinmiyor.

Tüm ürünlerin satışının durması ardından kullanıcıların aklına ise bazı endişeler gelmeye başladı. Satın alınan ürünler iptal edilebilir mi? Dün Twitter’da oldukça sık konuşulan bu konuda 23 Kasım günü satın alınan bazı iPhone’ların faturalandırılmadan iadesinin yapıldığı görünüyor.

Şu an için ise iPad, Mac veya diğer ürünlerde bir iptal durumu göze çapmıyor. Apple’ın yeni fiyatları ve Türkiye için satışları ne zaman açacağı ise merak konusu.

Güncelleme 1:

Apple Destek tarafından yapılan açıklamaya göre Apple tarafından hiçbir iadenin yapılmadığı oldu. Anlaşılacağı üzere Türkiye’de Apple’ın üzerine oynan bir oyun var gibi duruyor.

Güncelleme 2:

24 Kasım tarihi itibari ile Apple Store’larda da satışların durduğu iddia edildi ancak mağazaya giden kişiler, stok bulabilmesi dahilinde cihaz alabildiklerini dile getirdi. Sonuç olarak, henüz Apple’ın mağaza satışlarını durdurma gibi bir kararı bulunmuyor.

Aynı şekilde 24 Kasım günü Apple Bağdat Caddesi’nde görev alan bir Apple çalışanı, gün içerisinde satış gerçekleştirdiklerini ancak stokların çok kısıtlı olduğunu belirtti.

HomePod mini Heyecanı

Dün kısa bir süreliğine Apple Store uygulaması içerisinde HomePod mini, Türk kullanıcılar için gösterime sunuldu. Henüz yeni yeni Türkçe hale getirilen sayfadan maalesef ki bir fiyat bilgisi veya ön satış tarihi yer almadı.

Birkaç saat sonra gelen bilgiye göre Apple, bir hata nedeniyle Türkiye’de bu bölümü açmış ve hemen bu bölümü kaldırmıştı. İçeriklerin Türkçe olması heyecanlandırsa da aynı zaman diliminde Apple, Birleşik Krallık ve bazı Avrupa ülkelerinde yeni HomePod mini’yi kullanıcılara sunmuştu.

Güncel İçerikler