Ericsson, bulut iletişim şirketi Vonage’ı 6.2 milyar dolar karşılığında satın alıyor

Ericsson, küresel bir bulut tabanlı iletişim sağlayıcısı olan Vonage'ı 6.2 milyar dolar karşılığında satın almak için bir anlaşma imzaladı.

Uluslararası bir telekomünikasyon şirketi olan Ericsson, hafta başında yaptığı açıklamada bulut iletişim şirketi Vonage Holdings Corp.’u 6.2 milyar dolar değerindeki bir anlaşmayla satın almaya hazırlandığını açıkladı. Satın alma işlemi, Ericsson’un kablosuz kuruluştaki varlığını genişletme ve küresel tekliflerini genişletme stratejisinin altını çiziyor.

Vonage Kurulu tarafından oybirliğiyle onaylanan birleşme sözleşmesine göre Ericsson, hisse başına 21 ABD doları karşılığında bir anlaşma imzalayacak. Vonage ailesinin önemli parçalarından yararlanarak 4G ve 5G ağ teknolojisini geliştirebileceğine inanan şirket, satın alma işlemini küresel tekliflerini genişletme stratejisinin bir sonraki adımı niteliğinde değerlendiriyor. Ericsson başkanı ve CEO’su Börje Ekholm, şirket adına yaptığı açıklamasında bunun şirketin daha fazla kurumsal iş yakalamaya başlama stratejisinin bir parçası olduğunu söyledi.

Küresel bir bulut tabanlı iletişim sağlayıcısı olan Vonage, güçlü bir büyüme ve marj gelişimi geçmişine sahip olmasıyla Ericsson’dan geri çevrilemeyecek bir teklif aldığını belirtiyor. Şirket, 30 Eylül 2021’e kadar olan 12 aylık dönemde 1,4 milyar ABD doları değerinde satış gerçekleştirmiş ve aynı dönemde 109 milyon ABD doları serbest nakit akışı sağlamıştı. Bulut tabanlı Vonage İletişim Platformu (VCP), dünya çapında 120.000’den fazla müşteriye ve 1 milyondan fazla kayıtlı geliştiriciye hizmet veriyor. VCP içindeki Uygulama Programlama Arayüzü platformu, geliştiricilerin mesajlaşma, ses ve video dahil olmak üzere yüksek kaliteli iletişimleri, arka uç altyapısı veya arabirimleri olmadan uygulamalara ve ürünlere yerleştirmelerine olanak tanıyor.

Ericsson’un performans ve büyüme beklentileri, şirketin açıklamasına göre, Vonage’nin toplam gelirlerinin yaklaşık %80’ini sağlayan ve dünya çapında bir milyondan fazla kayıtlı geliştiriciye hizmet veren Vonage İletişim Platformu (VCP) üzerine inşa edilmiştir.

Güncel İçerikler