Spotify, albümleri karışık çal özelliğini uygulamasından kaldırdı

Spotify, ünlü şarkıcı Adele'in isteği üzerine albüm içlerinde yer alan karıştır özelliğini kaldırdı. Özellik artık sadece çalma listelerinde kullanılabilecek.

Popüler müzik dinleme platformu Spotify, kullanıcıların deneyimlerini etkileyecek yeni değişiklikleri paylaşmaya devam ediyor. Albüm listeleri, sanatçıların isteğine göre sıralanan ve sanatçının dinleyene nasıl bir düzende nasıl bir duygu yansıtmak istediğini belirler. Spotify, uygulama içinde yer alan oynat butonu ise tamamen bu düzene ters işleyecek şekilde tasarlanmış ve albüm veya çalma listesi fark etmezsizin karışık olarak parçaları çalıyordu.

Normalde Spotify, baştan sonra doğru dinlemek isteyen kullanıcılarını ilk şarkıya basmaları şeklinde bir yönlendirme yapıyordu. Yani albüm içindeki ilk şarkıya tıklamanız halinde listede yer alan sıralama geçerli oluyordu. Albümlerde olduğu gibi çalma listesinde de bu durum aynı şekildeydi.

Ancak ünlü şarkıcı Adele’in isteği üzerine “Oynat” düğmesinde yer alan karıştırma özelliği artık yer almayacak ve albüm içerisinde liste baştan sona doğru şekilde akacak. Bu özelliği kullanmak için ise Spotify, Premium olma şartı sunuyor. Yani ücretsiz olan kişiler albümleri yine karışık şekilde dinleyecek.

Şarkıcı Adele, konu hakkında yaptığı açıklamada albümlerin birer hikaye anlattıklarını ve karışık mod özelliğinin bu hikayeyi bozduğunu ifade etti. Spotify Adele’nin bu yorumundan sonra ünlü şarkıcıyı haklı bulmuş olacak ki özelliği albümler için kaldırma kararı aldı. Şarkıcı Spotify’ın bu hamlesi sonrası Twitter üzerinden bir teşekkür tweeti attı ve Spotify’da Adele’nin tweetine “Her şey senin için” şeklinde yanıt verdi.

Şarkıcı ve platformlar arası düşüncelerin paylaşılması, değerlendirilmesi ve bu denli hızlı aksiyon alınması takdir edilesi bir davranış. Spotify’ın daha öncesinde böyle bir aksiyon almaması, Adele hayranları içinde ayrı bir önem taşıyor.

Güncel İçerikler