Bir zamanların efsanevi müzik çaları Winamp geri dönüyor

2000’li yılların başlarında milyonlarca insan tarafından kullanılan efsanevi müzik çalar Winamp geri dönmeye hazırlanıyor. Geliştirici şirket medya oynatıcısının web sitesini güncelledi. Ayrıca Winamp yeni bir logoya kavuştu. Web sayfası aracılığı ile beta programına kayıt olan herkes çok yakında uygulamanın yeni sürümünü test etme imkanına sahip olacak.

Winamp’ın geliştirme süreci 2007’de 5.5 sürümü yayınlandıktan sonra durdu. 2018’in Ekim ayında Winamp 5.8’in internete sızdırılmasının ardından müzik çaların geliştiricileri sızan sürümü Winamp.com’da yayınlamaya karar verdiler. Winamp’ın sahibi Radionomy medya oynatıcısıyla ilgili büyük planlarının olduğunu söylese de o zamandan bu yana uygulamanın tek bir versiyonunu bile yayınlamadı.

Winamp’ın ilk sürümü 1997’de Nullsoft ekibi tarafından piyasaya sürüldü. Özellikle de Winamp 2.x sürümleri kullanıcılar arasında büyük popülarite kazandı. 1999 yılında AOL, Nullsoft’u 80 milyon dolara satın aldı. 2013 sonunda ise Winamp projesini kapattı. 2014 yılında Radionomy projeyi AOL’den satın aldı. Şirket 2019’da Winamp 6’yı yayınlamak istedi ancak bu planlar hayata geçirilmedi.

Güncel İçerikler