Google, yerel haber kuruluşlarını desteklemek için yeni özellik ve araçlar kullanıma sundu

Yerel haberlerin önemini vurgulayan Google, hem okuyucular hem de yayıncılar için yeni özellik ve araçlarını tanıttığı bir duyuru paylaştı.

Google, salı günü yaptığı açıklamaya göre, yerel haber kuruluşlarına yardımcı olmak için tasarlanmış hem okuyucular hem de muhabirler için yeni araçlar ve özellikler başlattı.

Yerel haberlerin önemini vurgulayan Google yaptığı açıklamada, bunun en önemli örneğinin pandemi döneminin başlarında yaşandığını belirtti. Yerel toplulukların farklı ihtiyaçlarının olduğu ve farklı şekillerde etkilendiği bu dönemde yerel haberlere olan talep de önemli ölçüde artmıştı. Google, okuyucuların artık her zamankinden daha çok yerel haberleri tercih ettiğini vurguladı.

Geçtiğimiz sene şirket, muhabirlerin günlük işlerinde kullanabilecekleri bir dizi ücretsiz araç olan Journalist Studio‘yu piyasaya sürdüğünü duyurmuştu. Google bugün, okuyucuların yerel yayıncıların içeriğini eskisinden daha kolay bulmasına yardımcı olmak için Google Arama’ya gelen bir dizi yeni haber özelliğini paylaşıyor. İlk olarak, COVID aramaları için kullanıma sunulan bir özelliğini geliştireceğini söyleyen şirket, okuyucuların yakınlarındaki yerel haber öykülerinden oluşan ve tüm dillerde küresel olarak sunulacak bir ağ göreceklerini belirtti.

Buna ek olarak Google, yetkili yerel haber kaynaklarının En Çok Okunan Haberler gibi genel haber özelliklerinde daha sık görünmesi için sistemini geliştirme ve iyileştirme aşamasında olduğunu açıkladı. Böylece Google insanların haber ararken güvenilir yerel haberleri görmelerini sağlayarak haber yayıncılarının hem markasının hem de içeriğinin daha fazla kişiye ulaşmasına yardımcı olacak.

Google ayrıca, futbol ve lise futbolu gibi daha özel konulara yönelik anlama yeteneğini geliştirerek yerel haber deneyimini geliştirmeyi planlıyor. Bu özellik, konum sinyallerinin eşleşmesiyle okuyucuların aradıkları konularla daha alakalı materyaller bulmalarına yardımcı olacak. Google Haberler, konum sinyallerinden yola çıkarak yalnızca profesyonel spor takımlarının haberlerini göstermek yerine, yerel lise ve üniversite takımlarının sonuçlarını da gösterebilecek.

Güncel İçerikler