İşletmelerin verilerden yararlanması için çözümler sunan kleene.ai, 14 milyon dolar yatırım aldı

Nisan ayında 2 milyon dolar tohum yatırımı alan Londra merkezli kleene.ai, A Serisi finansman turunda 14 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Veri analitiği altyapılarını otomatikleştiren Londra merkezli kleene.ai, Octopus Ventures liderliğindeki A Serisi finansman turunda 14 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Geçtiğimiz nisan ayında Episode 1 liderliğinde ve Superseed katılımıyla 2 milyon dolar tohum yatırımı alan şirket, yedi ay içinde toplam yatırımını 16 milyon dolar değerine yükseltmiş oldu.

Kleene.ai, yöneticilerin pahalı veri ekiplerine ihtiyaç duymadan verilerden değer üretmesine yardımcı olan hepsi bir arada, kodsuz bir platform sunuyor. 2017 yılında Andrew Thomas (CEO), Matt Sawyer (CDO) ve Ben Long (CTO) tarafından “veri sorununu çözmek” için kurulan girişim, işletmelerin karar alma süreçlerinde verilerden yararlanmaları için en hızlı çözümleri sunuyor.

Perakende dünyasının pandemi sebebiyle büyük ölçüde değişmesi insanların satın alma eğilimlerinin farklılaşmasını da beraberinde getirdi. Doğru tahminler, eyleme geçirilebilir içgörüler ve sıralamalar belirlemek için etkin veri kullanımına olan talep arttı. Huel, Moonpig, Daye ve The Modern Milkman’in de aralarında bulunduğu çok sayıda doğrudan tüketiciye (D2C) işletmeyle çalışan kleene.ai, tüketicilerin kişiselleştirilmiş deneyim ve hizmet taleplerini karşılamak için verilerden yararlanmalarına yardımcı oluyor.

Kleene.ai CEO’su ve kurucu ortağı Andrew Thomas yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yedi ayın şirket için oldukça yoğun geçtiğini, şirketin entegrasyon teklifini genişlettiklerini ve yeni özellikler geliştirdiklerini belirtti. Bu süreçte ekibini genişleten şirket, Londra’nın merkezinde bir ofise taşındığını ve küresel olarak büyüme adımları attığını da vurguladı. “Yatırım, ürünümüzü daha da geliştirmemize, ekibimizi büyütmemize ve daha fazla işletmenin verilerini kullanmasına yardımcı olacak” diyen Thomas, finansmanın ABD’deki genişlemeyi hızlandıracağını ve şirketin gelişimini ilerletmeye devam etmek için ekibi güçlendireceğini belirtti.

Güncel İçerikler