İstanbul merkezli mobil oyun stüdyosu hadi, 5.2 milyon dolar yatırım aldı

İstanbul merkezli oyun stüdyosu hadi, çıktığı turda 5.2 milyon dolar yatırım aldı. Girişim, topladığı bu fonu casual oyunlar geliştirmek için kullanacak.

hadi, Gram Games’in eski Kreatif Direktörü Mark Müller tarafından kuruldu. Müller şu an hadi’nin CEO’luğunu üstleniyor. Şirketin CTO & Co-founder (kurucu ortak) koltuğunda ise Burak Kılıç oturuyor. Ayrıca şirket Musa Özey, Güray Gürmen ve Yavuz Onat gibi başarılı isimleri bünyesinde bulunduruyor.

Griffin Gaming Partners‘in yönettiği turda, Tripledot’un kurucu ortağı Akın Babayiğit gibi değerli isimler yatırımcı olarak bulunuyordu. hadi, aldığı yatırımlar ve edindiği iş ortaklarından oldukça mutlu olduğunu belirtiyor. LinkedIn üzerinden yapılan açıklamada şirket, Grifffing Gaming Partners ve Akın Babayiğit’in yanı sıra, Coda Platform‘un CEO ve kurucu ortağı Şekip Can Gökalp ve Street Capital kurucusu ve CIO’su Orkun Kılıç’a da teşekkürlerini iletti.

CEO Muller, “Sektörün özellikle Türkiye’de son on yılda büyüdüğünü gördükten sonra, mobil oyunların büyümesine ve evrimine katkıda bulunmaktan heyecan duyuyoruz. Hayırseverlerimizin getirdiği ilişkiler ve deneyim, bizim için herhangi bir finansal sonuç kadar değerlidir.”

Griffin Gaming Partners‘ın genel müdürü Phil Sanderson, Hadi’nin Yönetim Kurulu’na katılıyor ve “Türkiye, Griffin için önemli bir coğrafi odak noktası ve Hadi ekibi, mobil oyun pazarında başarılı olmak için ideal bir deneyime ve itici güce sahip” dedi.

hadi hali hazırda henüz duyurulmamış birkaç oyun üzerinde çalışıyor. Aldığı yatırımlar sayesinde, belirlediği vizyonu gerçekleştirme potansiyeline sahip girişim, yakında yeni oyunlarıyla karşımıza çıkabilir.

Yeni bilgiler edindikçe sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz.

Güncel İçerikler