Dijital sesli kitap distribütörü Findaway’i satın alan Spotify, sesli kitap sektörüne giriş yapıyor

Müzik dışındaki alanlarda da yatırımlar yapan Spotify, dijital sesli kitap distribütörü Findaway‘i satın almak için kesin bir anlaşmaya vardığını duyurdu. Şirket, düzenleme ve onaya tabi olarak 2021’in son çeyreğinde tamamlanması beklenen anlaşmanın mali detaylarına dair bir açıklama yapmayı reddetti.

2004 yılında dünya çapındaki dinleyicilere daha fazla sesli kitap ulaştırmak amacıyla kurulan Findaway, Apple, Google, Scribd, Audible, Nook, Rakuten Kobo, Chirp, Storytel, Overdrive ve Audiobooks gibi ortaklarını içerik üreticiler ile buluşturuyor. Satın alma işlemi ile birlikte Spotify, Findaway’in 150 kişilik ekibiyle bir araya gelmeyi ve şirketin ses endüstrisindeki mevcut yatırımlarını geliştirmeyi planlıyor. Ayrıca Spotify’ın aylık 381 milyon aktif kullanıcısına sesli kitaplara genişletilmiş erişim sağlamayı hedefliyor. Böylece hızla büyüyen sesli kitap endüstrisi Spotify’ın mevcut milyonlarca kullanıcısıyla birleşmiş olacak.

Ağustos ayında ücretli podcast aboneliği döneminin yakın zamanda piyasaya sürüleceğini duyuran şirket, sesli kitap alanındaki yayıncılara da içeriklerinin nasıl satılacağını belirleme konusunda kendi iş modelleriyle uyumlu bir esneklik sunacak. Böylece içerik üreticiler dinleyicilerin Spotify’da sesli kitap içeriklerini dinleyebilecekleri çeşitli yeni yollar sunabilecekler. 178 pazarda varlığını sürdüren Spotify, 172 milyon Premium aboneye sahip ve 3.2 milyon podcast başlığı dahil olmak üzere 70 milyondan fazla parça ve podcast ile insanların bunlardan keyif alma şeklini değiştirdi.

Spotify, Findaway’in çeşitli markalarını ve hizmetlerini bugün olduğu gibi aynı personel ve ortaklarla, Cleveland bölge merkezinden faaliyet göstermeye devam ettirmeyi planlıyor. Findaway, yazarları profesyonel anlatıcılarla buluşturan Findaway Voices, önceden yüklenmiş sesli kitap ürünlerini kütüphanelere ve okullara getiren Playaway, dinleyicilere daha çeşitli bir ses kataloğu getirmek için çalışan Orange Sky Audio gibi çeşitli markalara da ev sahipliği yapıyor.

Güncel İçerikler