Silikon Vadisi’ndeki 24 Türk, Türkiye’den global başarı hikayeleri çıkması için Turkish Collective’i kurdu

Türkiye'den Peak, getir, Trendyol, Rollic Games gibi yeni global başarı hikayeleri çıkması için Silikon Vadisi'nde 24 Türk girişimci ve yatırımcı tarafından Turkish Collective kuruldu.

Duygu Öktem Clark ve Ekin Oflazer liderliğinde ve toplamda 24 Türk girişimci ve yatırımcı tarafından dünyanın en popüler girişimcilik lokasyonlarından biri olan Silikon Vadisi’nde yeni kurulan Turkish Collective, Türkiye’den global başarı hikayeleri çıkmasına katkı sağlamak üzere çalışmalarına başladı.

Bu oluşumu neden yaptıklarıyla ilgili Duygu Öktem Clark: “Dünyanin 1 numaralı girişimcilik ekosistemi olan Silikon Vadisi’nde yaşamak, burada çalışıp, yatırım yapmak; bize benzersiz bir deneyim ve çok etkili bir network’e sahip olma fırsatı veriyor. Global şirket olma yolunda yapılması gerekenler, taktikler ve stratejileri içeren; Silikon Vadisi’nin yazılı olmayan kurallarını aktaracağımız program ve açacağımız geniş network’ün Turkiye’deki girişimlerin global oyuncu olmaları yolunda katalizör olacağına inanıyoruz.” dedi.

Kim bu 24 Türk?

Uzun zamandir Silikon Vadisi’nde yaşayan, burada startup kurmuş ve satmış, şu an decacorn olan startuplara ilk günlerinde dahil olup, büyümeyi yönetmiş, büyük şirketlerin startup satın almalarını yapan, global operasyonları yöneten ve burada startup’lara yatırım yapan kişiler olarak toplam 24 kişi.

Turkish Collective’in kurucu ortağı Ekin Oflazer ise; Senede 2 kere basvuru alacağız ve her başvuru döneminin sonunda 12 startup seçeceği. Seçilen startuplar ile 12 hafta boyunca şu sekilde yakından birebir çalışacağız:

  • Girişimlerin her hafta kurucu üyelerimiz ile birebir çalıştığı, belirlediği konu başlıklarındaki tüm soruları filtresiz olarak yanıtladığımız oturumlar,
  • Seçilen girişilmlere özel, 12 hafta boyunca Silikon Vadisi’nden girişimci ve yatırımcı konuk konuşmacılarımız olacak,
  • 2 haftada bir, gruptaki diğer girişimlerle beraber, çözmeye çalışılan ortak sorunları konuştuğumuz oturumlar yapılacak,
  • Girişimlerin ürünlerine müşteri bulmaktan, Silikon Vadisi’ndeki yatırımcılarla tanıştırmaya kadar network’ümüzü seçtiğimiz girişimlera açıyoruz.
  • Seçilecek girişimerden herhangi bir ücret ya da hisse talebimiz olmayacak.
  • Yatırım taahhüdümüz yok ancak ekibimizin yarısı aktif yatırımcı, dolayısıyla yatırım yapmaya çok açığız.

Başvurular 20 Kasım 2021’e kadar Turkish Collective’in web sitesinden yapılabilecek.

Turkish Collective Kurucu Ortagi Duygu Oktem Clark son olarak: “Turkish Collective’i Silikon Vadisi’nde yaşayıp, çalışarak edindiğimiz deneyim ve network ile Türkiye’den global başarı hikayeleri çıkmasını hızlandırmak için kurduk.”

Danisma Kurulu Uyesi ve Salesforce’un ilk yatırımcısı Magdalena Yesil: “Turkish Collective ile amacımız, sonraki Salesforce’ları bulup desteklemek.”

Güncel İçerikler