Elektrikli araçlar için pil değiştirme teknolojisi geliştiren Ample, 50 milyon dolar yatırım aldı

Elektrikli araçlara özel modüler piller geliştiren San Francisco merkezli Ample, 50 milyon dolar yatırım aldı.

Elektrikli araçlar için pil değiştirme teknolojisi geliştiren bir girişim olan Ample, The Blackstone Group liderliğinde ve Banco Santander‘in ek katılımıyla 50 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Ulaşımdaki sera gazı emisyonlarını ele almak için bir çözüm oluşturmak için kurulan Ample, %100 yenilenebilir enerjiyle çalışırken gaz kadar hızlı, kullanışlı ve ucuz bir enerji dağıtım çözümü sunarak elektrikli mobiliteye geçişi hızlandırmayı hedefliyor. Daha fazla güç elde etmek için bir elektrikli aracın bir şarj istasyonuna çekilmesi yerine Ample, araçlara özel istasyonlarda değiştirilebilen Ample’ın modüler pil paketleri ile donatılmasını öneriyor.

San Francisco merkezli şirket, bugüne kadar toplamda 260 milyon dolar yatırım aldı. Bu yılın başlarında, Ample, Körfez Bölgesi’ndeki birkaç yerde şirketin pil değiştirme istasyonlarını kullanmak için Uber ile bir ortaklık kurmuştu. Uber, Avrupa’daki tüm sürüşlerini 2030 yılına kadar tamamen elektrikli hale getirmeyi hedefliyor.

Her iki şirket de ortaklıklarını, Uber’in 2025 yılına kadar yedi Avrupa başkentinde (Londra, Amsterdam, Brüksel, Berlin, Paris, Madrid ve Lizbon) yolculukların yarısını elektrikli hale getirmeyi hedeflediği Avrupa’ya genişletmeyi kabul etti. Ample, Uber’in Avrupa filosundaki sürücülere ekonomik fırsatlar ve toplulukları için çevresel faydalar yaratan otonom pil değiştirme istasyonlarından faydalanma imkanı tanıdığını söylüyor. Ample yaptığı açıklamada, “Ample’ın pil değiştirme teknolojisine erişimi artırarak Kaliforniya’daki çok sayıda Uber sürücüsünün elektrikli otomobillere geçişine yardımcı olmaktan gurur duyuyoruz” sözlerine yer verdi.

Ample ayrıca, girişimin takas hizmetini San Francisco, New York, Los Angeles ve Chicago’da genişletmek için New York City merkezli bir elektrikli araç kiralama şirketi olan Sally ile bir ortaklık imzaladı.

Güncel İçerikler