Siber güvenlik yazılım şirketi McAfee, 6 yatırım firması tarafından 14 milyar dolara satın alındı

6 yatırım firmasından oluşan bir konsorsiyum, siber güvenlik ve yazılım şirketi olan McAfee'i 14 milyar dolar karşılığında satın almak için kesin anlaşmaya vardı.

Siber güvenlik yazılım şirketi McAfee, ABD’li özel sermaye şirketi Advent International liderliğindeki 6 firmalık bir konsorsiyum tarafından 14 milyar dolar karşılığında satın alınmak üzere kesin bir anlaşma imzaladığını açıkladı.

McAfee, hafta başında yaptığı açıklamada, 6 firmadan oluşan bir konsorsiyum tarafından 14 milyar dolar karşılığında satın alındığını duyurdu. Konsorsiyum, Advent International, Permira Advisers, Crosspoint Capital Partners, Canada Pension Plan Investment Board, GIC Private Limited ve Abu Dhabi Investment Authority‘den oluşuyor. Şirketin açıklamasına göre, Advent International ve Permira Advisers, satın alma işlemine öncülük ediyor. Satın alma fiyatı, McAfee’nin 4 Kasım 2021’deki 21.21 dolarlık kapanış hisse fiyatına göre yaklaşık %22,6’lık bir primi temsil ediyor.

İşlemin bir parçası olarak, yatırımcı firmalar, özsermaye değeri bazında yaklaşık 12 milyar dolar ödedikten sonra hisse başına 26 dolar karşılığında McAfee adi hisse senetlerinin tüm tedavüldeki hisselerini satın alacak. Satın alma işleminin, geleneksel kapanış koşullarına tabi olunarak 2022’nin ilk yarısında tamamlanması bekleniyor.

1987 yılında John McAfee tarafından kurulan McAfee, kuruluşundan bu yana çeşitli biçimlerde var olan bir tüketici siber güvenlik şirketi olarak faaliyet gösterdi. Hala büyüyen bir tüketici güvenliği işine sahip olan şirket, açıklanan son bilgilere göre, yıllık %24 artışla 491 milyon dolar net gelir bildirdi ve toplamda 640 bin yeni aboneyle toplamda 20 milyonun üzerinde aboneye ulaşarak yatırımcı grup üyelerinin ilgisini çekmeyi başardı. Son dönemde artan siber saldırıların antivirüs ve güvenlik yazılımlarına olan talebi artırması, McAfee’in 14 milyar dolar gibi önemli bir rakama satın alınmasının önemini gösteriyor.

Güncel İçerikler