Mekan içi tarım teknolojisi girişimi IGS, 42.2 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu

Kapalı ve dikey çiftliklere odaklanan tarım teknolojisi girişimi IGS, B Serisi finansman turunda 42,2 milyon sterlin yatırım aldığını duyurdu.

İskoçya merkezli tarım teknolojisi işletmesi Intelligent Growth Solutions Ltd (IGS), 2021 Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı’nda yapılan açıklamada, 42.2 milyon sterlin değerindeki B Serisi finansman turunu duyurdu.

Şirket, yeni fonlama ile birlikte COFRA AG, Cleveland Avenue LLC ve DC Thomson dahil olmak üzere bir dizi yeni yatırımcı tarafından desteklendi. Bugüne kadar toplamda 56 milyon sterlin yatırım alan şirket, teknik gelişmelerini ve uluslararası genişleme planlarını daha da ileriye taşımak için yeni sermayeyi kullanmayı planladığını paylaştı.

2013 yılında kurulan IGS, İskoçya’da tasarlanmış ve dünya çapındaki yerel yetiştiricilere teslim edilen birinci sınıf kapalı tarım teknolojisi üretiyor. Şirket, çiftçilerin çok sayıda farklı ürünü yetiştirmek için mükemmel bir şekilde tasarlanmış mikro iklimler yaratabilmelerini sağlıyor. Kapalı ve dikey çiftliklere odaklanan girişim, çiftçi ve yetiştiricilere, ilaç endüstrisi ve koku üreticilerine çok çeşitli teknik çözümler sunuyor. Örneğin, çiftçiler, talepteki değişiklikleri karşılamak için mahsullerin büyümesini hızlandırıp veya yavaşlatabiliyorlar. Buna ek olarak, kapalı tarım teknolojisinin kullanıldığı IGS çiftliklerinde su sürekli olarak dönüştürülür.

Girişim, dünya çapında dört kıtadan müşterilerle çalışıyor ve satışlarında son 12 ayda dört katına çıkan bir büyüme gördüğünü belirtiyor. IGS, bir dizi yenilik ve tarım teknolojisi aracılığıyla gıda yetiştiricilerine, yetiştirme koşulları üzerinde tam kontrole sahip olma yeteneği sağlarken, her bir mahsulün etkisini minimum ayak izi ile en üst düzeye çıkarmayı hedeflediğini söylüyor.

İskoçya’nın Başbakanı Nicola Sturgeon, konferansta yaptığı açıklamada, “Arkasında harika bir ekip ve Scottish Enterprise’ın desteğiyle IGS hızla büyüyor ve şu anda yaklaşık 150 çalışanı var. Bu yatırım, küresel büyümenin bir sonraki aşamasını mümkün kılacaktır” sözlerine yer verdi.

Güncel İçerikler