Dublin merkezli spor teknolojisi şirketi Kitman Labs, 52 milyon dolar yatırım aldı

700'den fazla seçkin takımın teknolojisini kullandığı spor teknolojisi şirketi Kitman Labs, 52 milyon dolar yatırım aldı.

Dublin merkezli spor teknolojisi ve analitik şirketi Kitman Labs, Guggenheim Investments tarafından yönetilen C Serisi finansman turunda 52 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

Kitman Labs, seçkin spor kuruluşlarının verileri nasıl kullandığı ve işlettiği konusunda yeni bir endüstri standardı belirleyen spor teknolojisi ve analitik girişimidir. 2012 yılında kurulan şirket, organizasyonların, yetenek stratejileri, performans, sağlık, güvenlik ve gelişimi ile ilgili kararlara rehberlik eden gelişmiş analitik ile elde edilen verileri eyleme dönüştürülebilir, takıma özel içgörülere dönüştürmesine olanak tanıyan spor için bir işletim sistemi yarattı.

Eski yazılımlar, izleyiciler ve giyilebilir cihazlar arasındaki boşluğu doldurarak, bunları tek bir merkezi platformda birleştiren girişim, takımlar için sahada ve saha dışında performansı artıran gerçek zamanlı içgörüler oluşturuyor. Kişisel koçluk, tıp, spor ve veri bilimi alanlarında deneyime sahip 50’den fazla Performans Uzmanı ile Kitman Labs, benzersiz uzmanlık ve destek sağlar. NFL, NHL, MLB, NCAA, İngiltere Premier Ligi, La Liga, Serie A Bundesliga, Pro14 ve Premiership Rugby dahil olmak üzere 700’den fazla seçkin takım, şirketin teknolojisini kullanıyor.

Kitman Labs’ın kurucusu ve CEO’su Stephen Smith, aynı blog yazısında yaptığı açıklamada, verileri, insanları ve süreçleri bir araya getirerek takımları spor performansı ve yetenek stratejisi paradigmasına hızla geçmeleri için güçlendirdiklerini söylüyor.

ABD, İrlanda, Birleşik Krallık, Orta Avrupa, Avustralya ve Japonya’da ofisleri bulunan Kitman Labs, küresel çalışan sayısında %56’lık bir büyümenin ardından, 125 kişilik ekibini 100 kişi büyüterek, şirketin büyüklüğünde %80’lik bir artış elde etti. Şirket, 2022’de odağını sporun ötesine, askeri ve devlet hizmeti kategorisini de içerecek şekilde genişletmeyi hedeflediğini açıkladı.

Güncel İçerikler