Geri dönüşümün belirli süreçlerini dijitalleştiren atık yönetim platformu EcoTree, 433 bin euro yatırım aldı

Atık yönetimi için hepsi bir arada bulut yazılım çözümü sağlayan atık yönetim platformu EcoTree, 433 bin euro yatırım aldı.

Romanyalı atık yönetim platformu EcoTree, Sparking Capital ve SeedBlink tarafından yönetilen finansman turunu tamamlayarak 433 bin euro yatırım aldı.

EcoTree, işletmelere atık yönetimi için hepsi bir arada bulut yazılım çözümü sağlayan dijital bir platformdur. Girişim, 2017 yılında Bogdan Andronache, Alexandru Petrescu, Marius Cîrstea ve Dan Simota tarafından atık toplama ve geri dönüşümün belirli süreçlerini dijitalleştirmek ve kendisini döngüsel ekonomide bir oyuncu olarak konumlandırmak amacıyla kuruldu. Tüketicilerin katı atıklarından kaynağında değer elde etmenin kolay bir yolundan yoksun olduğuna dikkat çeken EcoTree, müşterilerine dünyanın her yerinden katı atıkları satın alma, satma ve ticaretini yapma olanağı verir ve geri dönüşümü kolaylaştırır.

Şirket, Romanya’da operasyonel süreçleri ve yasal belgeleri dijitalleştirerek atık yönetimi endüstrisine gerçek ve ölçülebilir faydalar, tam şeffaflık ve izlenebilirlik sağlayan ilk dijital platform olduğunu iddia ediyor.

Şu anda EcoTree’nin içecek, yiyecek ve perakende sektörlerinden çok uluslu müşterilerle aktif sözleşmeleri bulunuyor ve tüm atık türleri için lisanslı 40’tan fazla ülke çapında atık toplama şirketi platformda kayıtlı ve tam olarak çalışır durumda. Ayrıca, atık üreticilerinin temsilcileri olan 60’tan fazla kullanıcı, tüm atık operasyonlarını doğrudan EcoTree dijital platformu üzerinden yönetiyor.

EcoTree CEO’su ve kurucu ortağı Bogdan Andronache, Eu-Startups’a verdiği bir demeçte, “Müşterilerimizin platformdaki yoğun faaliyetlerinden elde ettiğimiz sonuçlar, şüphesiz, EcoTree’nin işletmelere modern bir teknoloji sunarak pazarın ihtiyaçlarına cevap verdiğinin bir doğrulamasıdır” dedi.

Andronache, yeni sermayenin şirketin 2022 yılı için hedeflerine, yani dijital imza yoluyla bürokratik süreçlerin %100 dijitalleştirilmesine ve aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerinde iş modelinin içselleştirilmesinin planlanmasına yardımcı olması için kullanılacağını belirtti.

Güncel İçerikler