Mısır’ın market teslimat girişimi Breadfast, 26 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu

Başlangıçta yalnızca unlu mamul teslimatına odaklanan market teslimat girişimi Breadfast, Vostok New Ventures ve Endure Capital liderliğinde 26 milyon dolar yatırım aldı.

Mısır’ın market teslimat girişimi Breadfast, son finansman turunda 26 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Vostok New Ventures ve Endure Capital tarafından ortaklaşa yönetilen A Serisi finansman turuna, JAM Fund, YC Continuity Fund, Shorooq Partners, 4DX Ventures ve Flexport da katılım sağladı.

2017 yılında Mostafa Amin, Muhammed Habib ve Abdallah Nofal tarafından kurulan Mısır merkezli Breadfast, market teslimatı üzerinde çalışan çok daha hızlı büyüyen bir pazara dönmeden önce taze ekmek pişirip teslim eden bir girişim olarak yolculuğuna başlamıştı. Başlangıçta unlu mamul teslimatlarına odaklanan girişim, şu anda Kahire, Giza ve Mansoura’daki Mısırlılara temel süpermarket malzemelerinde binlerce ürün sunarak yiyecek ve diğer ev ihtiyaçlarının da teslimatlarını gerçekleştiriyor.

Breadfast ayrıca Afrika ve Orta Doğu’daki ilk yerel bulut süpermarketi olan Breadfast Now’ın lansmanını da duyurdu. Breadfast, ülkedeki “karanlık” mağaza ağını büyüterek teslimat süresini 60 dakikadan 20 dakikaya kısaltmak için yeni edindiği sermayeyi kullanmayı planladığını açıkladı. Teslimat şirketi, teknolojisini daha da geliştirip desteklerken Mısır ve Sahra Altı Afrika’da sekiz yeni şehre genişlemeyi planlıyor. Breadfast ayrıca, Kasım 2021’in başlarında İskenderiye’de teslimatları başlatacak.

Basit bir fikri, MENA ve Sahra Altı bölgelerinde milyonlarca insana fayda sağlayabileceğine inandıkları bir teslimat firmasına dönüştürdüklerini söyleyen Breadfast’ın kurucu ortağı ve CEO’su Mostafa Amin, “Misyonumuz, dinamik teknolojimiz ve bölgedeki uçtan uca tedarik zinciri sürecine ilişkin derin anlayışımız aracılığıyla Afrika ve Orta Doğu’da insanların günlük ihtiyaçlarını nasıl tükettiğini değiştirmektir” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler