İş akışlarını otomatikleştiren Notable, 600 milyon dolar değerleme üzerinden 100 milyon dolar yatırım aldı

Sağlık hizmetinde manuel iş akışlarını otomatikleştirerek klinisyen başına yılda 700 saatten fazla idari çalışmayı ortadan kaldıran Notable, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Sağlık sektöründe iş akışlarını otomatikleştirmek için yapay zeka kullanan Notable, çarşamba günü yaptığı bir açıklamada 100 milyon dolar yatırım alarak 600 milyon dolar değerlemeye ulaştığını duyurduICONIQ Growth liderliğindeki B Serisi finansman turuna mevcut yatırımcılar yatırımcılar Greylock, F-Prime Capital ve Oak HC/FT katılım sağladı.

Notable, sağlık hizmetinin yılda 1 trilyon doların üzerinde idari maliyet oluşturan ve hasta deneyimini tehlikeye atan manuel iş akışlarını içerdiğini vurguluyor. Şirket, klinisyenler ve personeller adına her hafta milyonlarca görevi gerçekleştirmek için yapay zeka teknolojisini kullanarak bu iş akışlarını otomatikleştirir ve yılda klinisyen başına 700 saatten fazla idari çalışmayı ortadan kaldırır.

Notable’ın platformu, hastaların ziyaret öncesi kayıt bilgilerinin toplanması, önceden izin talebinde bulunulması veya bakımı gecikmiş hastalara ulaşılması gibi konularda yapay zekadan yararlanır ve kayıtları güncelleyip belgeleri yükleyerek bu iş akışlarını otomatikleştirmek için dijital asistanlardan yardım alır. Şirket ayrıca, klinisyenler için klinik dokümantasyon yazmak veya fatura kodları eklemek gibi idari görevleri otomatik hale getirerek hasta bakımına daha fazla zaman ayırmalarını sağlar.

Şirket şu anda en çok ABD’de faaliyet gösteriyor ancak teknolojisini zamanla diğer pazarlara ve sağlık sigortası gibi sağlık hizmetlerine bitişik segmentlere de taşımayı planlıyor.

Notable’ın kurucu ortağı ve CEO’su Pranay Kapadia, yeni finansman ile kritik 3 alana yatırım yapmayı planladıklarını söyledi. Şirket, sağlık hizmetindeki her manuel iş akışını otomatikleştirilmiş bir akışla değiştirmek için sınıfının en iyisi yapay zeka teknolojisini geliştirmek ve her büyüklükteki sağlık kuruluşu genelinde gerçekleştirdiği otomasyon sayısını hızla artırmak için teknoloji ve ekibini ölçeklendireceğini belirtti.

Güncel İçerikler