Girişim hızlandırma programı ve yatırım fonu Startup Wise Guys, 30 milyon Euro’luk yeni Fonu Challenger 2’yi duyurdu

2012 yılında Estonya’da kurulan ve bugüne kadar 250’den fazla girişime yatırım gerçekleştiren Startup Wise Guys daha fazla erken aşama B2B girişime yatırım yapıp desteklemesini sağlayacak 30 milyon euro büyüklüğünde Challenger 2 adındaki yeni fonunu duyurdu.

Startup Wise Guys kurulduğu 2012 yılından itibaren 250’den fazla erken aşama girişime yatırım gerçekleştirmiş olan Doğu Avrupa’nın erken aşama yatırım fonu ve hızlandırma programıdır. Startup Wise Guys’ın yatırım yaptığı girişimlerin kurucuları 45’den fazla milletten gelmekte olup, Startup Wise Guys, Estonya, İtalya, Letonya, Litvanya, Danimarka gibi farklı ülkelerde ofislere sahiptir. Bugüne kadar B2B SaaS, Finansal Teknolojiler, Siber Güvenlik dikeylerinden girişimlere yatırımlar gerçekleştiren Startup Wise Guys, 2020 yılında sürdürülebilirlik ve etki alanlarına da yatırımlar gerçekleştirmeye başlamıştır. Startup Wise Guys’ın portföyünde bugüne kadar 5 başarılı exit ve 100 milyon euro şirket değerlemesini geçip büyümesini sürdüren birçok startup mevcut.

30 milyon euro fon büyüklüğündeki Challenger 2, Baltık Ülkeri, Doğu Avrupa ve Türkiye’den çıkan güçlü B2B startupları desteklemek üzere kuruldu. Ortalama 250-500 bin euro aralığında yatırımlar gerçekleştirecek olan Challenger 2, startupları çekirdek ve seri A öncesi yatırım turlarında destekliyor olacak.

Şu ana kadar yarattığı başarı hikayeleri ile Doğu Avrupa’da tanınan ve birçok defa yılın en aktif ve en iyi yatırım fonu çekilen Startup Wise Guys, aynı zamanda fon yatırımcılarına sağladığı finansal geri dönüşler ile de göze çarpan bir fon. Daha önceki fonlarında yatırımcılarına ortalama 7 çarpan ile geri dönüş sağlamış durumda. Networkünde 140’dan fazla uluslararası VC fonu da bulanan Startup Wise Guys, yatırım gerçekleştirdiği girişimleri sonraki yatırım turlarında yakından destekliyor.

Aynı zamanda yıllar içerisinde oluşturduğu network ile yatırım yaptığı girişimlerin Avrupa pazarında büyümesini ve ölçeklemesini desteklemesi, Startup Wise Guys’ı diğer hızlandırma programları ve yatırım fonlarından ayıran en büyük özelliği.

Güncel İçerikler