Arizona merkezli inşaat teknolojisi girişimi Mosaic Building Group, 44 milyon dolar yatırım aldı

Bugüne kadar 160 konut tamamlayan inşaat teknolojisi girişimi Mosaic Building Group, Peak State Ventures liderliğinde 44 milyon dolar yatırım aldı.

Arizona merkezli bir inşaat teknolojisi girişimi olan Mosaic Building Group, Peak State Ventures liderliğindeki B Serisi finansman turunda 44 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Yeni yatırımcılar Starwood Capital, invisionAZ, Tekfen Ventures, Volt Capital, Brightstone ve Naval Ravikant tura destek veren isimler arasında yer alırken, şirketin mevcut yatırımcılarından Andreessen Horowitz (a16z), Building Ventures, Innovation Endeavors, 8VC, Founders Fund ve Milstein ailesi de yatırımcı isimler arasında karşımıza çıkıyor.

2017 yılında Salman Ahmad ve Sep Kamvar tarafından kurulan Mosaic’in platformu ve ekibi, üretim ölçekli konut geliştirme projeleri için teknoloji etkin bir genel yüklenici olarak hizmet veriyor. Yazılımı, inşaat sürelerini kısaltmak, maliyetleri düşürmek, malzeme israfını azaltmak ve inşaat kalitesini artırmak için tasarlanmış olan girişim, standart inşaat planlarını dijitalleştiriyor ve geleneksel inşaat sürecinde olduğu gibi aynı malzemeleri, işçileri ve prosedürleri kullanarak evlerin yerinde inşa edilmesi için en iyi yolu tanımlıyor.

Çoğu zaman inşaattaki tüm zorlukların alıcı tarafında olduğuna dikkat çeken Mosaic’in kurucu ortağı ve CEO’su Salman Ahmad yaptığı açıklamada “Teknolojimiz ve veri platformlarımız, daha başarılı olmalarına yardımcı olacak araçlar oluşturmamıza olanak tanır” sözlerine yer verdi.

Bugüne kadar 160 konutu tamamlayan ve yapım aşamasında olan 195 konutu bulunan şirket, önümüzdeki iki yıl içinde 400 konut inşa etmeyi ve gelecek yılın sonuna kadar Arizona dışında da projelerine başlamayı planlıyor. Mosaic ayrıca, şu anda 70 kişiden oluşan ekibini, özellikle mühendislik, ürün, ofis, inşaat ve proje yönetimi alanlarında olmak üzere, 2022’nin sonuna kadar ikiye katlamayı ve 500 milyon doları aşan konut geliştirme projesi içindeki evlerin yapımını hızlandırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler