Uyku sırasında felçler için erken uyarı sistemine sahip olan Zeit Medical, 2 milyon dolar tohum yatırım aldı

Felç geçirme riskine sahip olan kişiler için erken uyarı sistemi içeren bir cihaz geliştiren Zeit Medical, 2 milyon dolar yatırım aldı.

Uyku sırasında felç geçirme riski olan kişilere saatler öncesinden uyarıda bulunan bir cihaz geliştiren Zeit Medical, 2 milyon dolar tohum yatırım aldığını duyurdu.

SeedtoB ve Digilife tarafından ortaklaşa yönetilen 2 milyon dolarlık tohum turuna Y Combinator, Gaingels, Northsouth Ventures, Tamar Capital, Axial ve Citta Capital gibi şirketler destek verdi. Ayrıca, Greg Badros, Theodore Rekatsinas ve tıp dünyasından birkaç melek yatırımcı da tura katılan isimler arasında yer aldı. Şirket, finansmanı operasyonlarını başlatmak ve geliştirmek, ekibini oluşturmak ve FDA değerlendirmesi ve onayı için ön koşul olan çalışmaları finanse etmek için kullanmayı planladığını açıkladı.

Zeit Medical, her yıl ABD’deki bir milyon inmenin %90’ından fazlasının tedavi edilemez olduğunu veya yaşam boyu sakatlıkla sonuçlandığına dikkat çekiyor. Yüksek inme riskine sahip olan kişiler, uykudayken veya yalnız kaldıklarında felç geçirme korkusuyla yaşıyorlar ve zamanında tedavi eksikliği, acil servislere geç ulaşılmasından kaynaklanıyor. Şirket, cihazı sayesinde felç geçirme riskine sahip kişilere saatler öncesinden uyarı vererek 911’i aramalarını öneriyor.

İçinde hafif bir elektroensefalogram (EEG) bulunan yumuşak bir kafa bandı beyin aktivitesini analiz etmek için bir akıllı telefon uygulamasıyla çalışır ve yaklaşmakta olan felç belirtilerini izler. Şirket, beyin fonksiyonlarını izleme bandı sayesinde insanları olası felçler fark edilmeden önce uyararak hayat kurtarabileceğini ve yeni finansmanın cihazın ticari kullanımlara yönlendirilmesinde yardımcı olacağını öne sürüyor.

Zeit Medical kurucu ortağı ve CEO’su Orestis Vardoulis, TechCrunch’a verdiği demeçte “Gelecek çalışmalarımızda ürünün son halini alması ve test edilmeye hazır hale getirilmesi için çok çaba sarf etmenin yanı sıra, yatan hasta ortamında yapay zekamızın farklı uygulamalarını da deniyoruz” sözlerine yer verdi. Vardoulis, cihazın yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının birkaç yıl sürebileceğini belirtti.

Güncel İçerikler