Araç kiralama platformu Yolcu360, kalıcı olarak uzaktan çalışma modeline geçti

Araç kiralamaya getirdiği kolaylık ve yalınlıkla, Türkiye’nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketi olan Yolcu360, pandeminin ilk günlerinden itibaren uyguladığı uzaktan çalışma sistemini kalıcı hale getirme kararı aldı.

Araç kiralama dendiğinde akla ilk gelen marka olma oranını yüzde 350 artıran Yolcu360, globalleşme yolculuğunu sürdürürken tüm çalışanlarının da kalıcı uzaktan çalışma sistemine geçmesi kararını uygulamaya koydu. Pandeminin başından beri uzaktan çalışma sisteminin uygulandığı Yolcu360 CPO’su (Chief People Officer) Ayşe Kirman, kalıcı uzaktan çalışmayla birlikte sınırları aşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Yolcu360 kalıcı uzaktan çalışmaya geçiş ile mobilite ve paylaşım üzerine kurulu yepyeni bir çalışma modelinin avantajlarından her aşamada faydalanacak. Yeni çalışma modeli ile Yolcu360, ekibinin iş-hayat dengesini kurarak özel hayatlarını zenginleştirmelerini sağlarken, ayrıca keşfe ve yeni deneyimlere de yelken açabilmelerine imkan verecek.

“Hem fiziksel sınırları hem de iş yapış biçimlerindeki sınırları kaldırıyoruz”

Ayşe Kirman, Yolcu360 için çalışan mutluluğunun, misafir mutluluğu saplantısı kadar önem taşıdığına vurgu yaparak, “Pandeminin ülkemizde başladığı Mart 2020’den itibaren uzaktan çalışan ekibimizin verimlilik oranları her geçen gün daha da arttı. Esnek ve özerk iş politikalarının özellikle yeni nesil çalışanlar için ne kadar önemli olduğunu kendi içimizde kanıtlamış olduk. Şu an Rize’den San Francisco’ya kadar yaşadıkları şehirden Yolcu360 için çalışan bir ekibimiz var. Hatta en son bir ekip arkadaşımız Polonya’ya gitti. Global bir ekip olma yolunda artık nerede çalıştığımızın bir önemi yok. Hem fiziksel sınırları hem de iş yapış biçimlerindeki sınırları kaldırıyoruz” dedi.

İletişim ve geri bildirim kanalları genişleyecek

Zorunlu uzaktan çalışma sürecinde ekibin iki katı oranında büyüdüğünü ifade eden Kirman “Yolcu360 ekibinin verimliliğini artırırken işe alımlarımızda da hız kesmiyoruz. Şu anda kullandığımız iletişim kanalları bizi kurumsal atmosferimizin çatısı altında birleştirecek olanaklara sahip. Devamında, ekibimizin mutluluk indeksinin sürekli olarak ölçülebileceği, anketler ve modüller ile ekibin mevcut durumunun sürekli olarak değerlendirilebileceği ve ekibin birbirine rahatlıkla geri bildirimde bulunacağı dijital bir platform kullanımına başlayacağız” dedi.

Fiziksel buluşmalar olacak

Ayşe Kirman, dileyen herkesin istediği kadar ofiste çalışabileceğini bu konuda hiçbir kısıtlama olmadığını, periyodik online buluşmaların dışında 3 ayda bir yapılacak outdoor etkinliklerle ekip bağlantısını destekleyeceklerini söyledi. Şirket içinde ayda bir online olarak yapılan The Unicorn Squad Buluşması’nın, şirketin tüm yönleriyle tartışıldığı ve gelişmelerin paylaşıldığı bir etkinlik olarak önem taşıdığını vurgulayan Kirman, ilgili ekiplerin günlük iletişimlerinin son derece verimli bir biçimde sürdüğünü ifade etti.

İş ve özel hayat dengesine yatırım

Ekip kararı ile hayata geçirilen kalıcı uzaktan çalışma modelinin, iş ve özel hayat dengesi açısından önem taşıdığını söyleyen Ayşe Kirman, konunun paylaşım ekonomisine dokunan yönlerini de değerlendirdi. Kirman, “Uzaktan çalışma ile birlikte artık her anlamda daha mobil, daha esnek ve daha özgür bir iş hayatına adım attık. Bu durum aynı zamanda bir araç sahibi olmanın önemini azaltırken, araç kiralamayı öne çıkardı. Bugün baktığımızda pandemi dönemi ile birlikte araç sahipliği oranının düştüğünü görüyoruz. Bu konunun da yeni nesil arasındaki düşük araç sahipliği oranı ile birleştiğinde paylaşım ekonomisi ve mobiliteyi artırdığını görüyoruz. Bu yöntem aynı zamanda çalışanların hayat kalitesini de artırıyor. Çünkü uzaktan çalışma ile artık işlerimizi dünyanın her yerinden devam ettirebiliyoruz. Sınırlar yok. Çalışanlarımız onlara sağladığımız bu esneklik ile iş-hayat dengelerini daha rahat kurabilecek ve hayat ile ilgili yeni keşifler yapmaya, yeni deneyimler edinmeye ve kendilerini her anlamda zenginleştirmeye vakit ayırabilecek” dedi.

Güncel İçerikler