Hindistan merkezli fintech girişimi Groww, 251 milyon dolar yatırım alarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Hindistan'ın önde gelen fintech girişimlerinden olan Groww, 6 ayda değerlemesini üçe katlayarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

Bangalore merkezli fintech girişimi Groww, E Serisi finansman turunda 251 milyon dolar yatırım alarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Iconiq Growth tarafından yönetilen Seri E fonlama, Alkeon, Lone Pine Capital ve Steadfast’ın yanı sıra, şirketin mevcut yatırımcıları Sequoia Capital India, Ribbit Capital, YC Continuity, Tiger Global, ve Propel Venture Partners gibi isimlerden de destek gördü. Geçtiğimiz nisan ayınca unicorn statüsüne ulaşan girişim, son 6 ayda değerlemesini üçe katlayarak 3 milyar dolar değerlemeye ulaştı ve bugüne kadar toplamda 390 milyon dolar yatırım almış oldu.

2017 yılında Lalit Keshre, Harsh Jain, Neeraj Singh ve Ishan Bansal tarafından kurulan Groww, dünyanın en büyük ikinci internet pazarında kullanıcıların yatırım yolculuklarında onlara yardımcı oluyor, varlık yönetimi ve yatırım platformu olarak müşteri tabanına hizmet veriyor. Şirket, sistematik yatırım planlaması, öz sermaye bağlantılı tasarruflar, halka arzlar, vadeli işlemler ve hisse senetleri dahil olmak üzere yatırım fonlarına yatırım yapmasına olanak tanıyor. Groww, geçtiğimiz ay 12 milyon aylık aktif kullanıcıya sahipti ve şu anda Hindistan’da bulunan her fonu kullanıyor.

Girişim, bu yılın başlarında üçte ikisi ilk kez yatırım yapan yatırımcılardan oluşan 15 milyondan fazla kayıtlı kullanıcıya sahipti. Groww, yeni rakamlara dair bir paylaşım yapmasa da, şirketin son 18 ayda daha fazla Hintli yatırımcının yatırımları keşfetmeye başlamasıyla platformun önemli ölçüde büyüdüğü tahmin ediliyor.

Groww’un kurucu ortağı ve CEO’su Lalit Keshre, girişimin uzun vadeli büyümesi için daha fazla insanı işe almak ve ilk kez yatırım yapacak yatırımcıları eğitmek için yeni sermayenin kullanılacağını söyledi.

Güncel İçerikler