Hindistan merkezli fintech Clear, 75 milyon dolar yatırım aldı

Hindistan pazarındaki müşterilerinin finansal seçimlerini yöneten fintech girişimi Clear, Koral Capital liderliğinde 75 milyon dolar yatırım aldı.

Eskiden ClearTax olarak bilinen 10 yaşındaki Hintli fintech girişimi Clear, C Serisi finansman turunda Kora Capital liderliğinde 75 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kora Capital’ın yanı sıra Stripe, Alua Capital, Think Investments ve diğer birkaç mevcut yatırımcı Seri C fonlamaya katılan isimler arasında yer aldı. Bugüne kadar 140 milyon dolar yatırım alan şirketin şu anki değerlemesine dair bir açıklama yapılmadı, ancak yabancı basında şirketin 700 milyon dolar değerlemeye ulaştığı konuşuluyor.

2011 yılında kurulan şirket, Hindistan’daki müşterilerini daha iyi finansal seçimler yapmaya teşvik eden ürünler oluşturmak için en son teknolojiyi ve veri bilimlerini kullandığını söylüyor. Bireylerin ve işletmelerin vergi beyannamelerini doldurmalarına yardımcı olmasının yanı sıra müşterilerine özel varlık yönetimi tavsiyeleri sağlıyor, e-fatura ve kredi konularında yardımcı oluyor. Clear’ın sağladığı verilere göre, Clear sayesinde her yıl 300 milyar ABD doları değerinde B2B fatura akışı sağlanıyor.

Clear kurucusu ve CEO’su Archit Gupta, yeni sermayenin girişimin SaaS tekliflerini genişletmek ve ayrıca denizaşırı genişlemesine yardımcı olması için dağıtılacağını belirtti. Gupta, “İşletmelere teminatsız borç ve ödemeler konusunda yardımcı olmak için SaaS platformumuzu ikiye katlıyoruz. Bu fon aynı zamanda uluslararası genişlememiz için bize destek sağlıyor” açıklamasına yer verdi. Halihazırda Orta Doğu’daki işletmelere hizmet veren Clear, yakında Avrupa’daki benzer işletmelere hizmet vermek için genişlemeyi planlıyor.

Gupta, “Kora, Stripe ve diğer yeni yatırımcılarımızı memnuniyetle karşılıyoruz. Kora, gelişmekte olan pazarlardaki teknoloji oyuncuları konusunda güçlü bir deneyime sahip ve Stripe, internet için ekonomik altyapı oluşturan küresel bir teknoloji şirketi. Her ikisinden de birçok şey öğrenecek olmaktan dolayı heyecan duyuyoruz” dedi.

Güncel İçerikler