Latin Amerika genelinde teslimat uygulamasını genişletmeyi hedefleyen Yummy, 18 milyon dolar yatırım aldı

Temmuz ayında 4 milyon dolarlık başlangıç sermayesini duyuran Venezüella merkezli Yummy, 18 milyon dolar yatırım aldığını paylaştı.

2020 yılında Vicente Zavarce tarafından kurulan ve şimdiye kadar 200 bin kayıtlı kullanıcıyı bir araya getiren süper teslimat uygulaması Yummy, Latin Amerika’da öngörülen genişlemesini hızlandıracak 18 milyon dolarlık bir A Serisi finansman turunu kapattığını duyurdu. Anthos Capital tarafından yönetilen tura JAM Fund da katılım sağladı.

Geçtiğimiz temmuz ayında Latin Amerika’daki mağazalarını genişletmek için 4 milyon dolar başlangıç sermayesi sağladığını duyuran Venezüella merkezli şirket, hem teslimat hem de araç paylaşımı içeren ücretsiz indirilebilen uygulamasıyla hizmet veriyor. Son dört ayda %35’in üzerinde istikrarlı bir büyüme ile Venezuela’da halihazırda 340 binden fazla aylık işlem gerçekleştirdiğini söyleyen girişim, 12 şehirde teslimat ve araç paylaşım operasyonunda 5 binden fazla sürücüden oluşan bir ağa sahip.

Şirket, geçtiğimiz yıl içinde 600 binden fazla gıda, yiyecek, alkol ve alışveriş teslimatını tamamladı. Ayrıca, aylık brüt mal hacminde 1 milyon dolara ulaşan şirket, aydan aya gelirinde ise %38 büyüme gördüğünü doğruladı. Bu ay Peru ve Şili’de de faaliyetlerine başlayan ve henüz açıklanmayan üçüncü bir pazara girmeyi hedefleyen Yummy, 2022’nin sonuna kadar her ülkede 50 aktif sanal mağazaya sahip olmayı ve 15 dakikadan daha kısa sürede 2 binden fazla ürün teslim edebilmeyi hedeflediğini açıkladı.

Perşembe günü duyurulan 18 milyon dolarlık fonlamanın Venezüellalı bir girişim için tarihteki en büyük finansman olduğunu söyleyen Zavarce, bunun teknoloji şirketlerinin ülkede bir değişiklik yapabilecek güce sahip olduğunun bir kanıtı olduğuna dikkat çekti. Zavarce, şirketin iç pazarda az sayıda girişimle rekabet halinde olduğunu, ancak uygulama paketinin zenginliği sebebiyle, uygulamanın halihazırda ciddi bir kullanım sıklığına sahip olduğunu söyledi.

Güncel İçerikler