Kolombiya ve Meksika’da bulut mutfak işleten Foodology, 15 milyon dolar yatırım aldı

Latin Amerika pazarındaki konumunu güçlendirmeyi hedefleyen ve toplamda 20 bulut mutfak işleten Foodology, 15 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

2019’dan beri Kolombiya ve Meksika’da bulut mutfak zinciri işleten Foodology, bugün duyurduğu 15 milyon dolar değerindeki yeni sermaye ile Latin Amerika pazarında konumunu güçlendirmeyi hedefliyor.

Andreessen Horowitz ve Base Partners liderliğinde yürütülen A Serisi finansman turunda, mevcut yatırımcılar Kayyak Ventures ve Jaguar Ventures; Instacart başkanı Nilam Ganenthiran, Kavak CEO’su Carlos Garcia, Ualá CEO’su Pierpaolo Barbieri, eski Burger King Başkanı Dick Boyce ve Merama CEO’su Sujay Tyle dahil olmak üzere bir grup melek yatırımcı katılım gerçekleştirdi. Şirket, bugüne kadar toplamda 20 milyon doların üzerinde yatırım almış oldu.

Yemek pişirme hayranı olan ve bu tutkuyu işe dönüştürmek isteyen Daniela Izquierdo (CEO) ve Juan Guillermo Azuero tarafından kurulan Bogota merkezli girişim, bulut mutfaklarda çalışan sanal marka portföyüyle müşterileri için sınıfının en iyi teslimat deneyimini yaratmak için çalıştığını söylüyor. 2 yaşındaki şirket, Latin Amerika’daki ilk teslimat odaklı girişim olmayı hedefliyor.

Foodology, yemek teslimatının müşteriler açısından genellikle harika bir deneyim yerine ortalama bir deneyim olduğunu belirtiyor. Bu algıyı değiştirmek istediğini vurgulayan şirket, üçüncü taraf restoran markalarını Latin Amerika pazarlarında haftalar içinde hızla büyütecek ve müşterilerini memnun edecek şekilde yemek servis etmesini sağlayacak bir model oluşturduğunu iddia ediyor.

Foodology şu anda Kolombiya’da 6 şehir ve Meksika’da 10 şehir olmak üzere toplamda 20 bulut mutfak işletiyor. 60 kurumsal çalışanı olan şirket, mutfaklarında ise 300’den fazla çalışana sahip. Şirket, yalnızca Kolombiya’da ayda 100 bin sipariş alıyor ve toplamda 1 milyon siparişlik olan dönüm noktasını geçmiş bulunuyor.

Güncel İçerikler