Cilt hastalıklarını tedavi etmesi için cihaz geliştiren Zerigo Health, 43 milyon dolar yatırım aldı

Sedef hastalığı, vitiligo ve egzama gibi cilt hastalıklarını tedavi etmesi için ışık tedavisi çözümleri sunan Zerigo Health, 43 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

Kronik cilt rahatsızlıklarını tedavi etmek için tek bağlantılı ışık tedavisi çözümü sunan Zerigo Health, 7wireVentures liderliğinde yürütülen B Serisi fonlamada 43 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. General Catalyst, Dragoneer, Cigna Ventures, Leverage Health Solutions ve Leaps tura katılan yeni isimler arasında yer aldı.

Sedef hastalığı, vitiligo ve egzama gibi cilt rahatsızlıkları için ışık tedavisi çözümleri üreten ABD merkezli şirket, ülkede bu hastalıklarla yaşayan 40 milyondan fazla Amerikalı için yenilikçi bir tedavi çözümü sunuyor. İlk bağlantılı fototerapi çözümü olarak kayıtlara geçen Zerigo Health, hastaların kronik cilt rahatsızlıklarını ev rahatlığında veya seçtikleri herhangi bir yerde yönetmelerini sağlıyor. Böylece, eski veya pahalı tedavi yöntemleriyle ilişkili maliyetleri önemli ölçüde azaltmaya yardımcı oluyor.

Zerigo Health’in 2017 yılında FDA onayı aldığı ışık tedavisi, ultraviyole ışınlarından faydalanılarak birçok cilt hastalığının tedavisinde kullanılabiliyor. Kullanıcılar, şirketin ürettiği cihazı bir akıllı telefon uygulamasına kolayca bağlayabiliyorlar. Böylece cihaz, kronik cilt rahatsızlıkları olan hastaları ve doktorları kişiselleştirilmiş veri ve içgörülerle birbirlerine bağlı tutuyor. Cihazın doz ayarı, buluta bağlı bir teknoloji ile doktorların reçetelerine göre güvenli bir şekilde ayarlanıyor ve kontrol ediliyor. Uzaktan takip edilen hastalar, tedavileri boyunca kişisel koçluk ve destek hizmeti alabiliyorlar.

Zerigo Health Başkanı ve CEO’su John E. Schellhorn, “Zerigo Health, pazarda büyümeye devam ediyor ve hastaların kronik cilt rahatsızlıklarını nerede olurlarsa olsunlar tedavi edebilmeleri için artan talebi karşılamada iyi bir konuma sahip” dedi. Cihazın daha uygun maliyetli ve klinik olarak kanıtlanmış çözümler sunması sebebiyle serbest çalışanlar arasında tercih edildiğini söyleyen Schellhorn, yeni sermayenin şirketin bu pazardaki büyümesini sürdürmesini beklediklerini belirtti.

Güncel İçerikler