Değişen iş hareketliliğinde uzaktan işe alımları kolaylaştıran Paris merkezli girişim: Next Station

Geçtiğimiz sene büyük ölçüde değişen iş hareketliliği ve işe alım süreçleri, adayların yurtdışında iş bulmalarına yardımcı olacak platformların sayısını da hızla artırdı.

Bu girişimlerden biri olan Paris merkezli insan kaynakları girişimi Next Station, 2018 yılında kuruldu ve 2019 yılında, küresel salgın başlangıcından kısa süre öncesinde faaliyetlerine başladı. Bu dönemde küresel şirketlerin yurtdışından alanının en iyi yeteneklerini işe almak için hangi hizmetleri kullanmaları gerektiğini yeniden düşünmeye başlamışken, Next Station, uluslararası işe alım çözümü sunarak bu süreci şirketler için kolaylaştırıyor.

Şu anda Fransa, İspanya ve Almanya‘da faaliyet gösterme olan Next Station, 100’den fazla ülkeden adayların iş bulma süreçlerini kolaylaştırdığını söylüyor. Bir açılış ilanının hemen ardından 48 saatten daha kısa bir süre içinde, şirketler pozisyonları için gerekli becerilere sahip bir dizi adaydan başvuru alabiliyorlar.

Geçtiğimiz bir senede %400 büyüme sağladığını belirten şirket, Avrupa’daki uluslararası genişlemesine devam etmek için yeni bir finansman turunu kapattığını duyurdu. 1,5 milyon euro ek finansman sağlayan Paris merkezli girişim bu finansman turunda İspanyol bir risk sermayesi şirketi olan Cabiedes & Partners ve Fransız melek yatırımcı Denis Fayolle gibi isimlerden destek gördü.

Zaman zaman adaylar bazen yurtdışındaki iş fırsatlarını tespit etmekte zorlanıyor ve hedeflerine uygun fırsatları değerlendirmek için çok zaman harcayabiliyorlar. Aynı şekilde İK ekipleri ve iş verenler de işveren markası eksikliğinden dolayı uluslararası adayların iş başvurusu listelerine girmekte zorlanabiliyorlar.

İş başvurusu, başvuru değerlendirme, mülakatlar ve işe alım süreci gibi birçok aşamada arka planda büyük bir rol oynayan Next Station, şirketler ve adaylar için uluslararası yetenek pazarını daha iyi bağlamayı ve bu zorlukları ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Güncel İçerikler