Uzaktan işe alımları kolaylaştıran Deel, 425 milyon dolar yatırım alarak 5.5 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Şirketlerin küresel işe alım ve çalışma süreçlerini kolaylaştıran insan kaynakları çözümleri üreticisi Deel, 425 milyon dolar yatırım aldı.

İşletmelerin uzaktan işe alım yapmasına yardımcı olmak için İK çözümlerine odaklanan San Francisco merkezli bir girişim olan Deel, D Serisi fonlamada 425 milyon dolar yatırım alarak 5,5 milyar dolar değerlemeye ulaştığını duyurdu.

Coatue tarafından yönetilen Seri D finansman turunda Altimeter Capital, Andreessen Horowitz (a16z), Neo, Spark Capital ve YC Continuity Fund dahil olmak üzere birçok yeni ve mevcut yatırımcılardan destek gördü. 6 ay gibi kısa bir süre önce 1,25 milyar dolar değerleme ile 156 milyon dolarlık bir artış gören şirket, kısa süredeki bu büyümesinin ardından gelecek hedeflerine dair açıklamalar yaptı.

Deel kurucu ortağı ve CEO’su Alex Bouaziz, nisan ayından bu yana şirketin küresel müşteri tabanı 1.800’den 4.500’ün üzerine yükseldi ve bu müşteriler arasında Shopify, Intercom, Coinbase ve Dropbox gibi şirketler yer alıyor. 6 ay içinde çalışan sayısını 115’ten 400’e yükselten Deel, 13 ayda müşteri sayısını etkin bir şekilde 9 katına çıkardığını iddia ediyor.

Deel, dünyanın her yerindeki ekipler ve işletmeler için uzaktan çalışmayı daha erişilebilir hale getirme ve piyasadaki en iyi çalışan işe alım deneyimini oluşturma misyonunu üstlendiğini belirtiyor. Uzaktan işe alma engellerini ortadan kaldırarak ekiplerin ne zaman ve nerede çalışmak isterlerse başarılı olmaları için oluşturulmuş bir platform, araç ve esneklikle herkes için bir fırsat yaratan Deel, şirketlere “tek bir tıklama” ile 120’den fazla para biriminde ekiplere ödeme yapma olanağı vererek küresel çalışanlar ve işletmeler için maaş ödemelerini kolaylaştırıyor.

İnsanların çalışma şeklinin temelden değiştiğini ve asla geriye dönmeyeceğini söyleyen Deel CEO’su Alex Bouaziz, “Şirketlerin nasıl çalıştığına dair normlara meydan okumaya ve işin geleceğini şekillendiren araçlar oluşturmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Güncel İçerikler