Instacart, akıllı alışveriş sepeti ve anında ödeme girişimi olan Caper’ı 350 milyon dolar karşılığında satın alıyor

Online sipariş ve market teslimatlarının yanı sıra, market içi hizmetlerini geliştirmek isteyen Instacart, 350 milyon dolar karşılığında Caper AI'yi satın aldığını duyurdu.

Müşteriler için çevrimiçi ve mağaza içi alışveriş akışlarını birleştirme hedefi olduğunu söyleyen Instacart, salı günü yaptığı açıklamada kasiyersiz market girişimi olan Caper AI‘yi 350 milyon dolar karşılığında satın aldığını duyurdu.

Satın alma Instacart’ın gelişen “B2B2C” stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor. Bu yılın mart ayında 39 milyar dolar değerlemeye ulaşan şirket, online sipariş ve market teslimatı hizmetlerinin yanı sıra müşterilere yeni hizmetler sunmak için kullanabilecekleri mağazalar için bir dizi ürün ve hizmet geliştiriyor.

New York merkezli Caper, Instacart’a katılarak Instacart’ın mevcut ürün geliştirme ekibine donanım mühendisliği yeteneği katacak ve zamanla Caper teknolojisi Instacart uygulamasına ve perakende ortaklarının e-ticaret web sitelerine ve uygulamalarına entegre edilecek. Böylece müşteriler, çevrimiçi alışveriş listeleri oluşturabilecek, önceden tariflere göz atabilecek ve gittikleri sırada listelerini kontrol edebilecekler.

Yaptığı açıklamada, Kuzey Amerika’daki marketlerin işlerini çevrimiçi ortama taşımasına ve müşteri ihtiyaçlarını karşılamasını yardımcı olduklarını söyleyen Instacart CEO’su Fidji Simo, “perakendecilerin hem çevrimiçi hem de mağaza içi alışverişte tüketici ihtiyaçlarını karşılamaya yardımcı olan birleşik ticaret teklifleri geliştirmeleri için daha fazla yol oluşturmaya odaklanıyoruz” sözlerine yer verdi.

2016 yılında Lindon Gao ve York Yang tarafından kurulan Caper, her büyüklükteki perakendeci için dağıtımı kolay ve daha önce hiç var olmayan bir fiziksel perakende ekosistemi yarattığını iddia ediyor. Şirket, Caper Cart adını verdiği dijital bir alışveriş listesine öğeleri algılamak ve eklemek için bilgisayar görüşü ve kameralar kullanan bir alışveriş sepeti ile kasiyersiz markette alışveriş yapmayı kolaylaştırıyor.

Gao bir basın açıklamasında, “perakendeciler için çevrimiçi ve çevrimdışı alışverişi bir araya getirmeye yardımcı olan daha da fazla çözüm geliştirmek üzere Instacart ile güçlerimizi birleştirmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Güncel İçerikler